top of page

Etik vedrørende affiliate links (sponsorbetalte links)

Mine samarbejdspartnere:

 

GeneKeys

Helsam

Green Goddess

Helsebixen

Saxo

Arnold Busck

Netspiren

Når I benytter jer af mine købslink til ovenstående firmaer, får jeg en procentdel af beløbet som I køber for. Det vil oftest væremellem 2-10% af købet. Dette "affiliate salær" er således min løn og jeg behøver ikke at tilplastre min hjemmeside med irriterende annoncer.

Jo mere I støtter mig ved at benytte disse købslinks, jo mere tid får jeg til at skrive - netop fordi jeg skal bruge mindre tid på andet arbejde.

 

For jeg elsker at skrive og videreformidle ting og sager videre til dig, så du kan få større bevidsthed omkring dig selv og hvad du bør/kan gøre fremadrettet for at forbedre dine livsbetingelser - det er dybest set en pasion, mit hjerte brænder vildt for og hvis jeg ku, så ville jeg ikke lave andet...!

Men virkeligheden er en anden og ligesom alle andre, har jeg udgifter og skal tjene nogle penge. Jeg har et deltidsjob og arbejder lidt som tekstforfatter og journalist. Men disse jobs tager min tid og jeg kan ikke være så produktiv, som jeg gerne ville. Så efter at have vendt og drejet min situation igennem et godt stykke tid (hvor jeg mest af alt, har følt mig nødsaget til at skulle droppe bloggen fordi jeg ikke har kunne finde en økonomisk løsning), så er jeg i stedet kommet frem til, at jeg lige så godt tage tage betaling for de links, jeg alligevel laver, når jeg laver omtaler af produkter på min blog. Jeg får tit henvendelser fra folk, der beder mig om links, så hvorfor ikke hjælpe jer på vej og samtidig tjene lidt på det?

Sociale medier har altid været betalt med annoncekroner - læs f.eks. her hvad min journalist kollega Signe Wenneberg skriver om dette:

'Før - på gamle medier - var det også annoncerne, der betalte vores løn. Der var store helsider. Nogle gange skulle man endda forkorte en tekst, for at gøre plads til en annonce, som man som journalist ikke havde nogen som helst indflydelse på valget af. Nu kan jeg vælge kun at have annoncer for nogen, der gør godt i verden - og som vil noget bæredygtigt. Signe Wenneberg, journalist og forfatter indenfor bæredygtighed

 

Jeg er fuldkommen enig med Signe og vil selvfølgelig understrege, at jeg på ingen måde, vil skrive om produkter eller situationer, jeg ikke kan stå inde for. Jeg har arbejdet i en helsekostbutik, taget mange mange kurser i kosttilskud, naturmedicin etc. og bruger min journalistiske baggrund til at researche mig frem til viden, jeg gerne vil bringe jer læsere.

 

Affiliate.png

Disse indlæg er altid skrevet ud fra et journalistisk synspunkt og vinklet, så du får en viden, du kan bruge (eller lade være). Jeg ville skrive artiklen uanset om det var med eller uden affiliatelink. Jeg skriver og anbefaler ikke noget, jeg ikke kan stå inde for. Håber at denne tekst gør dette helt tydeligt.

Du kan være sikker på, at jeg altid skriver, hvis et indlæg indeholder et affiliate link.

Håber på din forståelse og rigtig god fornøjelse med læsningen:-)

Kærlig hilsen

Pernille

bottom of page