Web-shop Essentielle Olier

Hjertelig velkommen til min lille butik -  jeg elsker, når de essentielle olier finder vej til endnu en kærlig sjæl, der har brug for støtte i emotionelle og mentale processer.

Jeg blander ud fra forskellige 100% rene kvalitetsmærker - primært det franske mærke, Florihana og opblandet med økologisk fraktioneret kokosolie. Jeg sender med Coolrunner/DAO.

Vi har ikke nogle produkter at vise her lige nu.

Naturen har styr på det...

Essentielle (også kaldet æteriske) olier er planteudtræk, som udvindes fra forskellige lægeplanter, blomster, træer, rødder og bark. Olierne spiller en central rolle i planteriget, da deres primære opgave er at beskytte, revitalisere, nære og rense planterne. Det samme kan olierne gøre for os mennesker!

 

Planternes celler er næsten de samme som menneskers celler, og vi kan derfor drage nytte af planteudtrækket - på sammen måde som det hjælper planten til selv at finde tilbage til en tilstand af indre ligevægt (homøostase). Fra denne tilstand har vores krop (og planter) nemlig de allerbedste betingelser for at finde naturlig balance og sundhed.

De hjælper os fysisk med at stabilisere en mere ligevægtig tilstand, ved at vi kan "låne" plantens immunforsvar (hvilket kan lade sig gøre, fordi vi har samme cellestruktur). De støtter os også følelsesmæssigt i forhold til, at når duften fra de æteriske olier når vores lugtesans, så transporteres de aktive stoffer direkte til vores limbiske system og kan påvirke vores humør og sindsstemning. De kan endda være med til at hele/forløse traumer og andre saboterende programmeringer, der ligger i vores underbevidsthed og som skaber uhensigtsmæssigt adfærd.

Alt i universet vibrerer og de æteriske oliers vitale - og helende frekvenser, kan hjælpe os til at højne vores egen frekvens. Derfor kan olierne, via deres høje vitalitet hjælpe os med at hæve og fastholde en høj vibration.

Florihana.jpg

Essentielle olier er altså ikke medicin og kan heller ikke helbrede, men de kan spille en vigtig og kemifri rolle i vores velbefindende og helbred!

Retningslinjer for brug af olier:

Når først at man for alvor for øjnene op for, hvad essentielle olier kan gøre for os, så kan det for mange af os, være starten på et eventyr, vi ikke rigtig har særlig meget kendskab til. Derfor vil der helt naturligt, opstå en masse spørgsmål om brug af anvendelse og jeg vil i dette indlæg komme med nogle generelle retningslinjer, så du kan komme sikkert og trygt i gang...

 

Lad mig først starte ud med at sige, at én dråbe pebermynteolie svarer til 28 kopper pebermyntete, så her er tale om virkelig stærke ekstrakter. Så selvom mit første bud til dig er, at lytte til dig selv, så kan det alligevel (for nogen) være rart med en form for rettesnor, for at undgå et overdrev, der fører til ubehag.

 

Af denne grund bør ovenstående kun være en slags rettesnor. Har du meget lav bevidsthed omkring dig selv og dine grænser, så bør du følge disse retningslinjer indtil du kender dig selv bedre. 

 

Første råd er: Start med en dråbe! Det er ofte nok og i oliernes verden, betyder “meget” ikke nødvendigvis “mere effektivt”

 

Diffuser: maks et par timer pr. dag og direkte inhalation maks. 5 min.

 

Dråber i alt 20-30 pr. dag (både inhalation, indvortes, udvortes) Anvender du dagligt mere end 30 dråber, kan din lever og andre organer begynde at tage skade. 

 

Ved indvortes brug, bland op med en bæreolie i forholdende: 5 ml. bæreolie: 1-5 dråber. 10 ml. bæreolie: 2-10 dråber. 15 ml. bæreolie: 3-15 dråber.

 

Tag personlig stilling til ,om du vil indtage olierne oralt (jeg anbefaler det ikke). Evt. lav din egen research og husk at anvende glas (ikke plastik) ved indtagelse og opbevaring.

 

Er du gravid, så skal du især være opmærksom på, om olierne påvirker dine hormoner (østrogenniveauer). Generelt undgå følgende olier: Clove, Fennel, Cinnamon, Birk, Basil, Wintergreen, Myrrh og Clary Sage (sidstnævnte kan hjælpe på at blive gravid, men bør ikke anvendes under graviditet).

 

Alle olierne bør ikke anvendes på samme måde. Nogle olier er ikke gode at indtage, nogle olier bør kun anvendes i en begrænset periode og nogle olier bør evt. kun blive brug i en diffuser. Kort sagt, bliv klog på din olie, før du bruger den!

 

Undgå sol, solarium, varmelamper o.lign., hvis du anvender citrusolierne (inkl. Bergamot) på blottet hud. Du kan risikere at blive alvorlig brændt.

 

Det samme gælder vores børn. De kan først og fremmest ikke tåle samme dossering, så bland op med en bæreolie og undersøg om olien du vil anvende, er egnet til børn. Undgå f.eks. oregano og lemongrass. Roman Chamomile er derimod fortræffelig til små børn.

 

Tager du medicin, homøpatiske dråber eller er afhængig af f.eks. alkohol, så anbefaler ekspert, Valerie Ann Worwood, at du anvender halv dosis og nævner for din læge, homøopat etc., at du bruger essentielle olier som naturlig medicin.

 

Får du en reaktion - f.eks. udslæt eller anden opblusning, har du måske været for rundhåndet i brugen eller der er noget, du evt. er allergisk overfor. 

 

Sidst men ikke mindst, bevar en naturlig fornuft og skepsis! Er kilden til information troværdig? Spørg dig selv; Skal jeg dobbelttjekke eller i det hele taget undersøge lidt nærmere, førend jeg kaster mig ud i det?

 

Ingen er ens og vi har alle sammen vores egen sandhed omkring, hvordan tingene er. Så min sandhed er nødvendigvis ikke din sandhed -både når det gælder vores fysik og mentale opfattelser. Dette er efter min mening vigtigt at fokusere på, når vi sammen skal finde rammer og regelsæt for at begå os i livet. Jeg tror, vi alle vil begå os bedre, når vi får alvor begynder at lytte til os selv og justere efter vores egne erfaringer fremfor at lytte til alle andre. 

 

Læs mere om essentielle olier...

Artikler_essentielle_olier.png