top of page

Aromaterapi - dufte som påvirker!

Der findes uanede muligheder for at anvende æteriske olier i vores liv. De kan være med til at heale mentale problemstillinger gennem aromaterapi, men også aktivere vores sanselighed og højne vores trivsel, fordi dufte er så stærkt et påvirkningsmiddel. Læs med her og lær mere om de kære olier….

Forestil dig at hælde et par dråber af Bergamot, pebermynte, jasmin og rose i dine håndflader* for herefter at gnide håndfladerne sammen og skabe varme, der aktiverer oliernes egenskaber. Hold nu begge hænder foran dit ansigt og indånd aromaen og sid sådan, indtil du mærker en forskel i dit sind. Før nu begge dine hænder om til din nakke og masser denne og lad oliernes kraft træde ind og styrke dette område også. Sid et øjeblik og bare mærk hvad dette lille ritual har gjort for dig og dit velbefindende…..


Jeg kan kun sige, at dette ritual som jeg fornyeligt afprøvede til en yogaworkshop, forårsagede at jeg var jeg blæst bagover af oliernes kraft og påvirkning. Lige siden, har jeg dagligt gentaget dette lille ritual og mærker med det samme en støtte - i både mit sind og i min krop, der gør en markant forskel og som ikke kræver særligt meget andet, end at jeg skal huske at have min lille blandingsflaske med mig.


Wauw for en hjælper!


Det er ikke fordi det var første gang, at jeg stiftede bekendtskab med æteriske olier, for jeg bruger dem allerede flittigt, når jeg laver min egen deodorant, skyllemiddel mm. Jeg hælder også olierne i badet, i min madlavning og i min duftlampe i stuen. Men det var første gang, at jeg for alvor mærkede en mental påvirkning i mit sind og fik øjnene op for hvor virkningsfulde de dyrebare dråber er og fik lyst til at lære mere om dem.


De æteriske olier optages både via vores lunger, slimhinder og hud og skal altid fortyndes - også selvom de er 100% rene og naturlige uden tilsætning af syntetiske eller naturidentiske stoffer. Olierne kan give allergiske reaktioner og i det hele taget bør du læse forholdsregler og evt. faremærkninger for indtag eller brug.


Hvordan du kan bruge olierne:


Du kan smøre dem kroppen (udvortes):

Det er vigtigt, at du har blandet olierne op med en bæreolie (mandelolie, kokosolie, arganolie etc.) i forholdende: 1-5 dråber essentielle olier blandet med 5 ml. bæreolie. Dette er især vigtigt, hvis du er sensitiv eller blandingen skal bruges til børn.

Kom 2-4 dråber (essentielle olier og bæreolie) i hånden og gnid hænderne mod hinanden for at varme olien op og aktivere molekylerne.

Herefter fordeles olien på enten håndled, nakke/skuldre, brystet/hjertet/lungerne, solar plexus (eller et andet chakra) eller under fødderne.

- Under fødderne, sidder alle vores meridianbaner og derfor godt sted at påføre olierne.

- Nakke/skuldre er det sted ”vi ofte bærer for meget”.

- Brystet/hjertet er vores kærlighedscenter -derfor også godt med heling her.

- Solar plexus er vores følelsescenter, så også et super godt sted at påføre olier.

Du kan indånde dem:

Hæld et par dråber i dine hænder, varm olien op og aktiver molekylerne ved at gnide håndfladerne imod hinanden og efterfølgende holde hænderne op foran ansigtet og indånde aromaen. Luk øjnene og træk vejret et par gange og nyd oplevelsen. Duftene med deres helende egenskaber finder direkte vej til det limbiske system i din hjerne og kan på den måde påvirke dine emotionelle tilstande.


Du kan også blot indånde aromaen direkte fra flasken af og opnå samme effekt!

Så findes der diffusere du kan have stående i stuen eller et andet relevant rum, hvor du alt efter behov kan blande dine ynglings dufte eller blande ud fra et behov om heling og fylde rummet med dine udvalgte olier. Bemærk at de gamle duftlamper, hvor du anvender stearinlys, der vil du ikke kunne drage nytte at de terapeutiske virkninger som olierne har, men du kan stadig nyde godt af duftende.

Skab din egen SPA oplevelse på badeværelset, hvor du med supper effekt, kan hælde et par dråber ud på gulvet i dit brusebad og fornem hvordan duftende spreder sig og opkvikker, beroliger -eller blot vækker velvære under brusebadet. Du kan selvfølgelig også hælde nogle dråber i dit karbad sammen med f.eks. magnesiumflager (Epsomsalt). lidt alm. olie eller sæbe. Dette ritual er også velegnet til et afslappende og rensende fodbad.

Du kan også tage en flaske med sprayfunktion og fylde den med vand og essentielle olier og alt efter anvendelse, kan du bruge blandingen til f.eks. rengøring, som insektspray eller du kan også spray lidt på din hovedpude med lavendel eller en anden beroligende olie. Der er masser af muligheder!

 

*Æteriske olier bør altid blandes med en bæreolie (mandelolie, kokosolie etc.)Comments


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page