Æteriske Olier - dufte som påvirker!

Der findes uanede muligheder for at anvende æteriske olier i vores liv. De kan være med til at heale mentale problemstillinger gennem aromaterapi, men også aktivere vores sanselighed og højne vores trivsel, fordi dufte er så stærkt et påvirkningsmiddel. Læs med her og lær mere om de kære olier….

Forestil dig at hælde et par dråber af Bergamot, pebermynte, jasmin og rose i dine håndflader* for herefter at gnide håndfladerne sammen og skabe varme, der aktiverer oliernes egenskaber. Hold nu begge hænder foran dit ansigt og indånd aromaen og sid sådan, indtil du mærker en forskel i dit sind. Før nu begge dine hænder om til din nakke og masser denne og lad oliernes kraft træde ind og styrke dette område også. Sid et øjeblik og bare mærk hvad dette lille ritual har gjort for dig og dit velbefindende…..


Jeg kan kun sige, at dette ritual som jeg fornyeligt afprøvede til en yogaworkshop, forårsagede at jeg var jeg blæst bagover af oliernes kraft og påvirkning. Lige siden, har jeg dagligt gentaget dette lille ritual og mærker med det samme en støtte - i både mit sind og i min krop, der gør en markant forskel og som ikke kræver særligt meget andet, end at jeg skal huske at have min lille blandingsflaske med mig.


Wauw for en hjælper!


Det er ikke fordi det var første gang, at jeg stiftede bekendtskab med æteriske olier, for jeg bruger dem allerede flittigt, når jeg laver min egen deodorant, skyllemiddel mm. Jeg hælder også olierne i badet, i min madlavning og i min duftlampe i stuen. Men det var første gang, at jeg for alvor mærkede en mental påvirkning i mit sind og fik øjnene op for hvor virkningsfulde de dyrebare dråber er og fik lyst til at lære mere om dem.


De æteriske olier optages både via vores lunger, slimhinder og hud og skal altid fortyndes -også selvom de er 100% rene og naturlige uden tilsætning af syntetiske eller naturidentiske stoffer. Olierne kan give allergiske reaktioner og i det hele taget bør du læse forholdsregler og evt. faremærkninger for indtag eller brug.


Her er et par eksempler på hvordan du kan bruge æteriske olier:


1) Lav aromaterapi i hjemmet og køb en difuser eller en duftlampe og tilsæt dine ynglingsdufte.


2) Hæld en dråbe mynte, lime, appelsin o.lign i din vandflaske (glas -ikke plastik) og du tilfører en dejlig frisk smag til dit vand på en enkel og overskuelig måde. Der er for -og imod at indtage olierne, så lav din egen research og tag egen stilling.


3) Hæld et par dråber timian, basilikum eller oregano i din mad, men husk at olierne er ekstremt koncentreret. En dråbe pebermynteolie svarer til at drikke 26 kopper pebermyntete!


4) Lus kan ikke lide duften af lavendel, så lav en blanding af vand og lavendel og hæld på en flaske med sprayfunktion. Dette kan du også gøre med citronolierne i forhold til myg. Pebermynte til edderkopperne


5) Bland olier i en lille flaske, sammen med en neutral olie og hav den med dig, som en opkvikker eller brug den til at skabe nærvær (som beskrevet i indledningen) .


6) Lav dit eget skyllemiddel med vand, hvid eddike, natron og din foretrukne duft, som dit vasketøj skal dufte af. Du kan Google opskrifter.

*Æteriske olier bør altid blandes med en bæreolie (mandelolie, kokosolie etc.)Seneste blogindlæg...

Tilmeld dig mit nyhedsbrev