top of page

Følelses-forløsning - hvordan?

At føle er at leve...! På godt og ondt -sådan er det med vores følelser. Vi kan ikke lave en udskillelse og kun tillade at mærke alle de positive emotioner. Er vores følelseskanal åben, så indebærer det hele skalaen -også dem der gør ondt og nærmest kan knuse os til døde. Vi må derfor finde en måde at rumme alle vores følelser, så det ikke ender ud i, at vi lukker helt af, og livet bliver trist og meningsløst. Vi har dem som en guidens i livet - de er der, så du kan mærke, hvad du har brug for, hvad du gerne vil -og ikke vil. De er dit naturlige indre kompas, der skal hjælpe dig med at navigere dig livet igennem. Det er også vores følelser der gør det muligt, at føre vores tanker til handling, f.eks. i kreative processer, er vi nød til at skabe kontakt til vores inderste følelseskanaler for at aktivere de indre sansninger, der skal udtrykkes i en kunstart. Således er det med alting i livet - alting ville være gråt og trist hvis ikke vi havde følelserne til at skabe buldrende liv omkring os. Vi er fra naturens side designet således, at vi helt naturligt burde føle alle de følelser som vi indeholder, men kultur, manglende overskud og især angsten for at lade følelserne få frit spil, har afstedkommet, at det er blevet mere hensigtsmæssigt at fortrænge vores følelser. Hvorfor forløse? Desværre ender det for de fleste af os med, at vores livsomstændigheder gør os så ondt, at vi lukker af, stopper med at stole på dem (følelserne), undertrykker dem, fordømmer dem og smider hele ballanden ned i vores underbevidsthed. Her ligger de så og stagnere, nærmest samler sig i små murstensblokke, der tynger os og holder os nede. Ofte er mange af vores uforløste følelser resultatet af begivenheder, der er sket så tidligt i vores liv, at vi måske ikke engang er bevidste om dem, Men da følelser er energi og energi skal forløses -forsvinder de ikke bare ved fortrængning og undertrykkelse. Kroppen bruger desuden unødigt meget energi på at bære på alle dine uforløste psykiske tilstande, og hvis mængden overskrider din krops kapacitet, så er det alarmerende. Man kan nærmest sammenligne det med en overophedet maskine, der næsten er på vej til at brænde sammen. Hvis vores krop skal bruge for mange ressourcer på at holde på alle de her følelser, så er der ikke overskud til at opretholde alle de andre funktioner som får vores "maskine" til at fungere. Vi bliver trætte, stresset, syge og deprimeret. Vi får brug for ekstra brændstof i form af sukker, alkohol eller rygning, eller vi begynder f.eks. at dyrke overdreven sport eller andet, der kan aflede følelsen af "overophedning". Vi ender med andre ord ud i alvorlige afhængigheder, lukker ned for hele vores følelsesregister -også de positive, vi kommer let til at isolere os, vi bliver ensomme, vi får svært ved at sove om natten og der bliver færre og færre lyspunkter i vores liv.

Noget må gøres.... Er vi endt her - i et blokerende selvsaboterende knudepunkt, er vi nød til at handle. Vi må vel at mærke tage mod til os og begynde en rejse henimod at turde mærke -og møde vores følelser -da det er vejen (den eneste..) tilbage til at mærke os selv, som dem vi er. Det kan være alt fra en lang til en kort process, alt efter hvor mange lag af fortrængninger vi har lagt på os selv, hvor lukket vores hjertet er, hvor angst vi er blevet, og andre hindringer der ligger og blokere for vores kontakt. Du kan hjælpe dig selv ved f.eks. at lytte til musik der resonere på en frekvens, der matcher den følelsestilstand du ønsker at forløse, du kan synge, skrive, råbe, danse og løbe dem ud. Det vigtigste er, at du tør møde det, der er, at alt inden i dig er helt acceptabelt. Du behøver ikke at forstå, bare være med det der er, og lade følelserne komme ud -uden at skade andre. Hvis du har brug for hjælpe til at forløse...

Så findes der et hav af professionelle hjælpere der har specialiseret sig i en behandlingsform, der hjælper med at forløse følelser. Jeg personligt er meget glad for tapping (TFT), Healing og TRE. Især sidstnævnte, er blevet min primære selvhjælps teknik, som jeg gennemføre ca. 3 gange om ugen. Men husk, vi er alle forskellige og måske, der findes en særlig behandlingsform, du tiltrækkes af -gør det. Få hjælp og forløs, og du gør det aller bedste du kan gøre for dig selv og din krop.

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page