Chlorella - algen du ikke bør gå glip af

Kan man købe en fødevare, der nærmer sig alt det, vi stressede kvinder har brug for, for at få vores krop til at fungere igen? Ja, vi kommer ret tæt på med chlorella –algen, som omtales som den mest nærende superfoods i hele verdenen. Læs med og bliv inspireret…

Når vi som udmattede kvinder igennem længere tid, har slidt på vores krop, måske overhørt diverse signaler om at skrue ned for stressniveauet, spiser piller for at undgå hovedpine og mavesmerter, har dårlig fordøjelse, og i det hele taget lider af en masse ubehag, så er det, at vi ikke tager ejerskab over vores situation, og vi tærer på vores krop. For nogen betyder dette slid, at kroppen kollapser helt, og vi bliver alvorligt syge, for andre når man måske at reagere, før det er for sent. Men uanset hvilken situation, vi befinder os i, så vil enhver restitution handle om, at sørge godt for vores krop – både med hvile, sund fysisk udfoldelse, nærende mad, kærlig selvomsorg, og for de allerflestes vedkommende, give sin krop de mineraler, vitaminer og hvad den ellers har brug for, for at komme ovenpå igen. Her er det, at vi meget nemt kan opleve et uoverskueligt udbud af kosttilskud osv. fra helsebranchen. Hvad har jeg brug for? Og hvad skal jeg købe? At kaste sig ud i helsebranchens overdådige udbud, er ikke kun et dyrt bekendtskab, det er i min verden også et ret uoverskueligt marked, hvor købmænd sælger alverdens sundhedsfremmende produkter, man reelt set ikke kender virkningen af (ikke videnskabeligt bevist). Jeg gør det gerne, eftersom jeg ved hvor vigtigt det er for at vores krop, at genfinde en sund balance. Og så længe at vores fødevarer ikke indeholder de næringsstoffer de burde ( ødelagt af udpint jord og forarbejdningsprocesser mm.) og vi stadig (mange af os) er i gang med at udvikle sunde spisevaner, så har vi brug for tilskud for at blive sunde og raske igen. Berig din krop med koncentreret næring Her er det så, at jeg er faldet over en alge – der kan "det hele". Her får du et kosttilskud, der muligvis kan dække dine daglige behov af tilskud.

Her får du bl.a.:

Mineraler:

 • Calcium

 • Magnesium

 • Kalium

 • Fosfor

 • Zink

 • Selen

 • Jod

Vitaminer:

 • Betakaroten

 • Vitamin B1

 • Vitamin B6

 • Vitamin E

 • Vitamin B12

Essentielle fedtsyrer:

 • Alfa-linolensyre

 • Flerumættet omega-3 fedtsyre (den livsvigtige)

Fibre:

Vigtig for stimulering af den naturlige tarmflora og for en regulær sund fordøjelse.

Protein:

Alle de essentielle aminosyrer som mennesket behøver for stofskiftet og cellefunktioner.

Klorofyl:

Meget høj koncentration, idet chlorella indeholder mere klorofyl end nogen anden plante. Det er klorofyl, som giver planter deres grønne farve.

Listen af fortræffeligheder er lang, og du får den her:

 • Fjerner/afgifter tungmetaller (feks. kviksølv) og andre syntetiske stoffer fra kroppen (især leveren)

 • Styrkelse af immunsystemet

 • Sænkning af kolesterol niveauet

 • Positiv virkning på forstoppelse

 • Forebyggende effekt på mavesår

 • Anvendes som middel mod dårlig ånde og kropslugt

 • Det har cellebeskyttende effekt

 • Positive egenskaber i forhold til hjertekarsystemet

 • Har den højeste koncentration af klorofyl blandt alle jordens planter

 • Øget vitalitet og mere energi

 • En proteinkilde (kommer an på mængden), som er andre kilder som kød, fisk og æg langt overlegen

 • Fungerer som et nutraceutisk* produkt

 • Rigeste kilde til vitamin B12

 • Er naturligt produkt, der er lettere at optage for kroppen

 • Styrker kroppens evne til at komme sig hurtigt efter hård træning eller sygdom

 • Chlorella er en af de mest videnskabeligt udforskede fødevarer i menneskets historie

Vi har generelt brug for tusindvis af enzymer for at sikre at kroppen fungerer optimalt og efterhånden som vi bliver ældre, mister vores krop evnen til at producere disse. Derfor er det vigtig, at vi får de livsvigtige enzymer andetsteds fra, og her er grønne grøntsager og frisk frugt de mest almindelige forsyningskanaler. Nu kan du så også tilføje chlorella til listen.

Hvilken chlorella er så den bedste at købe?

Her har jeg fået anbefalet at købe det produkt, som hedder Algomed Chlorella (400 tabletter) som er det eneste algeprodukt i verden, som dyrkes i et patenteret og totalt rent glasrørsystem med naturligt sollys som drivkraften til fotosyntesen. Hvis du Googler/søger på nettet, så vil du finde indtil flere steder, der sælger dette produkt (tjek rawfood.dk)

Hvor meget skal du indtage? Anbefalet dosis er 4-6 piller om dagen fordelt ud over 3 gange. Her er der tale om en dosis, der nok ikke kan stå alene i forhold til at få dækket dit fulde behov. Hvis du (som jeg) leder efter ét produkt, der alene kan supplere din krop med naturlige mineraler, vitaminer etc., så skal du indtage omkring 5 gram om dagen - altså omkring 20 tabletter. Men det er jo meget individuelt - for det kommer an på graden af sundhed, livsførelse, alder etc., og da mængderne af mineraler, vitaminer osv. varierer i forhold til vækstbetingelser, sollys mm., så findes der ikke et endegyldig dossis, vi kan forholde os til. Du opnår bedst effekt, hvis du spiser tabletterne 30 min. før et måltid, så vil algen have en positiv effekt på fordøjelsen og samtidig øge optagelsen af næringsstoffer. Du bør i starten være lidt opmærksom på - og måske starte ud med en lav dosis, for så at trappe langsomt op. Dette skyldes at algens afgiftende egenskaber (afgiftning af tungmetaller mm.), kan give udrensningssymptomer (mavepine, hovedpine etc.). Man kan ikke tage for meget chlorella, fordi det er naturligt afgiftende, så der er ingen fare for, at det ophobes i kroppen, og bliver skadeligt. *Nutraceutiske produkter er fødevarer, der giver kroppen den rigtige ernæring, så den kan helbrede sig selv.

OBS. Hvis du lider af Hashimoto´s eller andre autoimmune sygdomme, anbefales det, at man ikke spiser chlorella, spirulina eller andre former for havtang, da for meget jod i for lang tid, kan medføre både for højt og for lavt stofskifte

Seneste blogindlæg...

Tilmeld dig mit nyhedsbrev