top of page

Et perspektiv på din menstruation

Nogle hader det, andre lader ikke så meget mærket til det -vores månedlige menstruation. Kan vi lære at elske (eller måske som minimum acceptere) de fysiske omstændigheder, der måned efter måned, påvirker vores humør og krop? Ifølge Teal Swan, spirituel mentor, så bør vi gå "all in" og forbinde os med den feminine kraft, der ifølge hende, skaber magi og som på smukkeste vis, harmonerer med naturen omkring os.

Ære være dig og din menstruation 10 år af dit liv menstruerer du! Det er helt vildt at tænke på, at så meget af vores tid her på jorden går med at bløde. Slemt er det, hvis du er fyldt op med skam, irritation, væmmelse og ikke mindst smerter. For ikke at tale om den frustration der evt. også kommer, når vi i en periode på måske 3-5 dage hver eneste måned fra vi er ca. 12 år og frem, til vi er omkring de 50 år, ikke er oplagte, ikke kan præstere, og måske allermest har lyst til at sidde derhjemme og være indadvendte. For virkeligheden for de fleste kvinder er, at deres cyklus på ingen måde passer ind i den moderne livsstil, hvor rammerne er sat til at skulle præstere hver dag. I følge min absolutte favorit mentor, Teal Swan, så skyldes det b.la. en manglende accept af kvinders naturlige cyklusser i den moderne samfundsstruktur, hvilket er årsagen til, at vi lider mere end godt er. Vi kvinder gennemgår hver måned 4 forskellige cyklusser og alt efter hvilken periode (cyklus) vi befinder os i, er vores humør og fysisk præget af bestemte luner. F.eks. når vi bløder, så er tiden inde til at vende sig indad og reflektere og være meget nærværende med vores krop og dens processer, hvorimod når vi har ægløsning, så er vi måske mere udadvendte, seksuelt orienteret og kan præstere meget mere. I følge Teal, så er kvindens cyklus noget af det eneste, der holder os mennesker i fortsat kontakt med naturen og dens cyklusser -især fordi kvindens cyklusser harmonerer med vores jordklode og månens gang, tidevandende etc., så vi bør lære at ære og være med vores perioder, for dels at opretholde kontakt med naturen, men også for at ære og nære vores feminine natur fremfor at leve i modstand. Se hendes indslag her og lad dig inspirere. Personligt, så er jeg ikke lige der, hvor jeg mærker trang til at male med mit menstruationsblod, men som altid giver Teal en masse viden, inspiration og et perspektiv, der kan gøre dig klogere på dig selv og livet.

 

Næste blogindlæg vil handle om, hvad der helt specifikt sker i de 4 cyklusser, så hvis du aldrig rigtig har fået styr på det og gerne vil lære dig selv bedre at kende, så læs med næste gang:-)

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page