top of page

Charlottes øjeblik...

Vi kender nok alle dilemmaet - hvornår indtræffer det øjeblik, hvor alle vores anstrengelser bærer frugt? Punktet hvor der sker en reel forandring, og ”skuden vender” så om sige? Til trods for den enorme vidensdeling du finder i medierne omkring personlig udvikling etc., så kan lige netop denne problemstilling være utrolig svær at overskue.

Mit bedste bud pt. på hvordan sådan en forvandling foregår, oplever vi en tv-serien, Sex and the city. Hvis ikke du kende serien, se den! Her vil du møde 4 fantastiske kvinder (Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda), der tilsammen repræsenterer nogle af de mest typiske kvindelige arketyper vi kender i det moderne samfund (den kreative, den moderlige, den seksuelle og karrierekvinden). Hele serien byder på masser af tankevækkende indsigter og var i sin tid, et meget revolutionerende indspark i kvindelige forhold og adfærd i den vestlige verden. Hvad jeg dog bed mest mærke i –og som har fulgt mig lige siden, det allersidste afsnit rullede hen over skærmen dengang for længe siden, var Charlottes strabadser, der igennem alle 6 sæsoner endelig fik sin forløsning i sidste øjeblik (py-ha).

Charlotte (den moderlige) havde en drøm om at blive gift og få børn, og først tog det ret lang tid for hende, at finde manden hun skulle have børn med. Så fik hun problemer med at få børn og til sidst besluttede de sig for at adoptere, hvilket også var ret svært. Alt i alt en lang og krævende proces, som kastede Charlotte ud i den ene udfordring efter den anden og med målet for øje (mand og børn) gik hun til biddet med entusiasme, mod og ihærdighed og med masser af katastrofe situationer til følge. Hendes kamp var hård, udmattede og nogle (mange) gange var hun tæt på at opgive og smide håndklædet i ringen.

Os der så på fra sidelinjen kunne sidde i ro og mag og se hende udtænke alle mulige planer for at nå hendes mål. Vi oplevede hvordan hun med kontrol, manipulation og vilje kastede sig ud i projekter, der var pinlige, belærende og udviklende. Vi oplevede hvordan Charlotte udviklede sig, hvordan hun rejste sig efter et nederlag og til tider i en form for vildfarelse forsøgte en anden indgangsvinkel – at gøre noget på en anden måde og ganske stille og roligt nåede hun det vigtige omdrejningspunkt…

Punktet som vi alle bør lære at nå – uanset om det er et ønske om en familie, en karriere eller et kreativt projekt, vi drømmer om at realisere. Der findes det punkt, der forløser og baner vejen for, at ting går i opfyldelse og heldigvis, så er det således, at lærer vi at mestre det i det ene forhold, så gælder det også i andre forhold. Så hvad er det for en omdrejningspunkt vi er mange der stræber efter at opnå? Punktet, hvor loven om tiltrækning træder i kraft. Punktet hvor alt kan lade sig gøre. Punktet som de fleste måske går rundt og tænker, de aldrig kommer til at nå.

Det punkt oplever Charlotte i det øjeblik, hvor en planlagt adoption går i stykker og hendes mand (som ellers plejer at være den tålmodige og overbærende) falder i og raser over det mislykkedes forsøg – en reaktion, Charlotte ellers plejer at indtage, når tingene ikke lykkedes. Men lige netop i dette øjeblik, hvor hendes største ønske alligevel ikke kunne realiseres, her sker skiftet. Charlotte forbliver i en høj vibration, fuld at tillid, overskud og med en tro på, at det nok skal lykkedes.

Så hvorfor skete det lige der? Hvad skulle der til for at Charlotte kunne forblive i en høj vibration til trods for at et stort ønske smuldrede mellem fingrene på hende? Hvad havde livet lært hende?

Her er hvad jeg tror, der har været de vigtigste faktorer:

  • Hun befinder sig i en livssituation, hvor hun ikke længere er afhængig af, at et barn skal gøre hende lykkelig, fordi hun er tilfreds med det liv, hun har.

  • Hun har f.eks. fundet sit livs kærlighed, og lever i et trygt og respektfuldt ægteskab.

  • Hun har imødekommet sit behov for at være mor ved at få en hund, hun kunne tage sig kærligt af.

  • Hun har måske nået et udmattelsespunkt som sikkert kommer med alderen (jo ældre vi bliver, jo mere tilbøjelige er vi til at skrue ned for forventningerne til, hvad vi når at udrette i vores liv).

  • Hun har evnet at skrue ned for den manipulerende adfærd, som de fleste kvinder gør brug af, for at opnå det vi ønsker os i livet.

Hun har med andre ord fundet tilfredshed, accept og afklaring med sin aktuelle situation, fundet måder at imødekomme sine behov (med en fleksibel tilgang), og hun har opbygget en tillid til at alt nok skal gå. Kloge mennesker kalder denne tilstand for hjerte energi - en energi vi ikke kan tænke os frem til, men er mere en tilstand af væren og her er vi mange, der (ligesom Charlotte) må øve os igen og igen, indtil øjeblikket indtræffer.

Dette må være formlen vi alle skal lære mestre for at få vores liv til at fungere OG opnå det vi ønsker os allermest af livet. Hvordan universet så matcher vores ønsker, der må vi være åbne og fleksible. På samme måde som når Charlotte slipper sin drøm om den perfekte mand og tillader sig selv at forelske sig i en skaldet halvtyk mand, eller når hun opgiver at komme til at føde sit eget barn og i stedet adoptere en lille (bedårende) forældreløs kineser.

Håber du blev inspireret af min artikel – og ikke mindst Charlottes historie. Jeg lover dig, at hvis du begynder for alvor at fokusere på at mestre denne ”formel”, så vil du træde ind i et flow, hvor livet begynder at arbejde for dig og ikke imod dig.

Jeg vil i et kommende blogindlæg komme mere ind på det med, at vi som kvinder manipulerer, og hvorfor det er så skadeligt og ødelæggende for vores naturlige flow i livet. Du kan også læse om manipulation, tillid, hjerteenergi og alt hvad jeg ellers kommer rundt om i denne artikel i min E-bog: Reparationsbogen for udmattede sjæle, som du kan læse mere om lige >>>HER<<<


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page