top of page

Hvem skal afløse Gud?

Hold da op -hvor sker der mange opbrud, nedbrud, omvæltninger, sammensmeltninger, omlægninger, sammenbrud osv. overalt omkring os. Hvad skal man tro? Hvem styrer løbet? Hvor er vi på vej hen? Læs med her og hør bl.a. om hvordan Morgan Freeman arbejder med problematikken....

Der har været vist en programserie på DR K med Morgan Freeman, der forsøger at afklare/forstå vores eksistens her på jorden. I program 3 møder vi en forsker, der har lavet et forsøg med 2 hold børn, der går ud på, at det ene hold får den opgave, at de skal skiftes til at forsøge at ramme en skydeskive fra en vis afstand med nogle vekrobolde. De er alene i rummet. Når de kaster og de har fået afvide, at der venter en meget attraktiv præmie til den der rammer bedst. Børnene tror de er alene i rummet, når de kaster og ved naturligvis ikke, at de bliver overåget af et kamera. Hvad tror du de gør? De fleste af dem, tager sig den frihed, at snyde! De løber hen og placere boldene på skydeskiven – selvfølgelig fordi de rigtig gerne vil vinde præmien. Det andet hold får stillet samme opgave som hold 1- blot er der den forskel, at de får oplyst, at der sidder en usynlig prinsesse i rummet sammen med dem, som holder øje med dem. Hvor mange tror I der valgte at snyde? Næsten ingen… Hvor interessant er det lige? Vi snyder, hvis vi tror at vi er på egen hånd, og vi opfører os ordentligt,

når vi tror, der er nogen, som holder øje med os. I forhold til programmets tema, der handlende og Gud og djævlen, så blev dette forsøg med børnene sat i kontrast til hvordan vi tidligere i menneskets historie nok har haft brug for en guddommelig vogter og en udsigt til at havne i helvede, hvis ikke man opførte sig ordentligt. At udnævne den maskuline guddommelige kraft i universet til at være en mandlig vogter, som kaldes Gud, er jo på en måde et genialt træk i forhold til at holde styr på os mennesker – det er i hvert fald det synspunk Morgan kommer rundt om i programmet. Hvis man ikke længere tror på Gud som en gammel mand Det tyder på, at flere og flere frasiger sig troen på, at det forholder sig således, og begynder i stedet –enten at udnævne sig selv som ateister, eller bedre kan forholde sig til forestillingen om Gud, som værende en energi, der er tilstede i alting i –og omkring os. Så hvis ingen vogter over os – hvad så? Så er vi i samme situation som børnene på hold 1 i forsøget. Vi tager hvad vi vil have! Kan vi få ekstra børnepenge, så fifler vi lidt med folkeregisteradresserne. Når den nyeste IPhone udkommer, så stiger sagerne af stjålne mobiltelefoner eksplosivt hos forsikringsselskaberne. Når håndværkeren skal betales, så gør vi det gerne i sorte penge osv. osv. I den tunge ende af skalaen oplever vi, hvordan magtfulde og rige mennesker, gemmer deres penge i skattely i Panama. Vi oplever også flere og flere sager, hvor ”smarte” folk har fundet måder at malke vores skattesystem for milliarder. Nærmest dagligt bliver nye sager belyst. So what to do?

Vi kan ikke gå tilbage, det vil være umuligt lige pludselig at genetablere en tro på, at en overnaturlig ”farmand” holder et strengt øje på os – vi har efterhånden udviklet vores intelligens og bevidsthed så tilpas, at og hvis det heller ikke går så godt med at få vores demokrati –og dermed vores politikere til at overtage tjansen. Hva så? Hvem skal så holde øje med os? Det er op til dig nu, at være din egen vogter – du/vi skal alle lære, at tage ansvaret på vores egen skuldre og finde balancen i mellem ”det gode” og ”det onde” i os. Ikke fornægte og undertrykke, ikke overdrive og ikke undertrykke. I stedet skal du finde balancen – det er din opgave ingens andens. Som med alt andet i livet, så er al begyndelse svært, og lige nu ser det hele ud til at ramle ned om ørene på os Det er faktisk et faktum, at vores liv her på jorden er i alvorlig fare (klimaforandringer, overforbrug, overbefolkning, nedgang i vand –og fødevare etc.) Der er meget at blive skræmt over. Men vi bør ikke hele tiden gå med en frygt for undergang. I stedet bør vi fokusere på hvad vi aktivt kan gøre for at forbedre vores vilkår – vær det eksempel, der skal inspirere andre. Hvad der er så forfriskende og virkelig mindblowing er, at det at behandle sig selv og andre med respekt og værdighed, giver den bedste følelse – man mærker samklang, ægte glæde og trivsel. Stemninger vi så desperat forsøger at finde igennem materialistiske og andre afhængighedsskabende stimulanser. Tillad alt skidtet at komme op til overfladen for at blive forløst og fokuser på din egen trivsel, der harmonere med din omverden. Vi er alle en del af en enhed (videnskaben kalder dette for ”feltet”), nogen kalder denne enhed/felt for Gud.

Så værn om denne enhed - for dig selv og andres skyld. Men gør det ud af lyst og glæde - er du ikke der, så få hjælp til at finde dette stadie, for ellers kan du nemt ryge i offer -eller udmattelsesrollen og den situation tjener absolut ingen.

Rigtig god fornøjelse med at tage dit fulde ansvar og find glæde i den guddommelige verden, vi er en del af:-)


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page