top of page

Når positivt fokus bliver negativt…

Vi er mange der ubevidst går rundt og tror at et konstant positivt sind er vejen frem. Læs med her og forstå, hvorfor dette fokus kun vil sende dig på overarbejde OG bringe dig ud på et skadeligt spor

”Jeg vil gerne forblive positiv” Sådan skrev én af deltagerne til en fjernhealing i forhold til hvad hun ønskede healing på.

Det er en meget hård og nærmest umulig opgave at sætte sig selv på! Det kan nemlig ikke lade sig gøre at forblive positiv i et vibrerende univers, der består af bølger, der svinger imellem positive og negative poler. Så hvis du også går rundt og tror, at det gælder om at kunne forblive positiv –uanset hvad der sker, så kommer du på overarbejde og du vil skabe et modstandsfyldt aspekt, der vil forhindre dig i at leve i et naturligt og sundt flow.

Jeg tror at grunden til, at vi er så fokuseret på at forblive positive, b.la. skyldes en massiv påvirkning fra vores kulturelle og religiøse rødder, hvor ”det gode” og ”det onde” har været kategorier, hvor man enten var det ene eller det andet. Man kunne ikke være begge dele og alt det ”onde” (negative) i os, var djævelens værk, der helst skulle forsages. En anden ting er, at vi i dag er så fokuseret på at skulle leve lykkeligt –helst hele tiden. Hele ”positivitetsbølgen” har skyllet henover os og lagt en usund og urealistisk ramme omkring vores væren, hvor nedtur, depression og modgang helst skal forsvinde så langt væk fra vores liv som muligt.

Vi kan med andre ord hverken lide eller acceptere livets negative aspekter –vi fornægter og fortrænger og bringer dermed os selv i ubalance og ude af trit med universets rytme. Det er heller ikke særligt rart at kæmpe med tanker og følelser der mest af alt, er præget af negativ karakter og vi skal da også lære hvordan vi bør håndtere disse negative omstændigheder, så vi ikke ender med at blive syge –både mentalt og fysisk og bukker under for det negative. Her kan ideen om at forblive positiv være en ret genial strategi og vi er også meget tæt på den sunde løsning - det drejer sig bare om en ganske lille justering, så du undgår at skulle udfordre en universal lov.

Der handler mere om at møde alt hvad der sker –med en kærlig overbærende accept. Her er altså hverken tale om at være hverken positiv eller negativ indstillet – det handler mere om at forholde sig mere objektivt til problemstillingen og acceptere de nuværende vilkår som midlertidige og gennemstrømmende. For uanset hvad du står overfor af udfordringer, så vil forholdende ændre sig på et eller andet tidspunkt – det vil være dit sunde valg til at håndtere svære stunder og vilkår.

Alt hvad du tænker og føler og i det hele taget fornemmer med dine sanser bør anerkendes og mødes som din aktuelle sandhed. Jeg håber du kan fornemme, hvordan dette samarbejde med dig selv skaber en mere fleksibel og nærende tilstand.


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page