Ferier vi gerne/ikke vil hjem fra....

Er du en af dem, der næsten ikke kan vente med at få pakket kufferten og komme afsted - væk fra din dagligdag, for i stedet at tage på ferie og virkelig nyde livet eller blot slappe af? Hvis det er forholdende i stor stil, kan det være, at du har brug for at se lidt på dine rammer, for ferier bør være "dessert" ikke livsnødvendige. Læs med her og bliv klogere på problematikken....

Vi er midt i sommerferien og her i København er der stille - det virker til at alle er på ferie og måske du også er en af dem, der har set nedenstående film på Facebook og genkendt nogle af situationerne med et lille smil på læben?

Men kan det virkelig passe, at vi skal have det som vist på film i forhold til ferie?

Det er sjovt, jeg ved det -og skidegodt lavet og det bringer fællesskabsfølelsen frem i os, for sådan har vi det vel alle på et eller andet plan?

Vi vil ikke hjem til det liv, vi lever til dagligt.

Vi gider ikke det arbejde, vi bruger min. 37 timer om ugen på.

Vi orker ikke de daglige rutiner og gøremål.

Det eneste vi ser frem til er at vi har 5 uger om året + nogle helligdage, hvor vi ikke skal gøre alt det vi gør de ca. 47 andre uger om året.

Er det i grunden ikke en skrækkelig virkelighed?

Hvordan er det i din lejer?

Er det sådan, du lever dit liv?

..og skal det være sådan fremover?

Jeg ved det, vi kan være spændt op på måder, så vi er nød til at gøre det, vi gør, men nogle gange, kan det være sundt at stoppe op og mærke/tænke efter om vores rammer skal forblive som de er, eller er der noget, der skal gøre anderledes.

Jeg hørte engang en Buddhist fortælle, at han aldrig holdte ferie, for han havde et liv han ikke behøvede at holde ferie fra. At lade op, slappe af var så inkorporeret dele i hans dagligdag, at han ikke havde behov for at skulle afholde ferie for at imødekomme disse behov. Han rejse meget i form af sit arbejde, så på oplevelsesfronten blev han også stimuleret.

Jeg er nu fan af ferier og tænker på Buddhistens "form" som en kontrast vi kan blive inspireret af til at finde en daglig ramme/rytme, hvor alt det vi higer efter, når vi tager på ferie, allerede er behov vi får opfyldt i dagligdagen.

Er det mon muligt?

...og måske det er en uundgåelig problematik, vi er nød til at forholde os til.

Mange kloge, spirituelle hoveder taler om det her paradigmeskifte vi er midt i, hvor gamle handlemåder og tankemønstre er under opløsning, for det er forhold, der ikke tjener os. Vi er med andre ord, de generationer der er her for at forme nye leveforhold. Dem der bukker under for stress eller på anden måde, må melde fra under nuværende forhold, de er dem, der har muligheden for at være med -og gå forrest i denne transformations proces -simpelthen fordi de er nød til det.

Så hvor står du i forhold til ferier? Jeg håber du nyder hvor du er lige nu -uanset om du er på ferie eller blot nyder din dagligdag:-)

Seneste blogindlæg...

Tilmeld dig mit nyhedsbrev