Min første Cacao Ceremoni

Efter næsten 2 måneders pause på bloggen, er jeg tilbage med et spritnyt indlæg, der handler om min allerførste deltagelse i en cacao ceremoni, der fandt sted i fuldmånes skær - et magisk sted på Christianshavn. Læs med her og bliv inspireret til også at smage på den hellige drik...

'Aho’ lyder det fra ceremonimesteren Kristine og vi andre stemmer i: Aho’ lyder det i kor og vi nipper igen til den veltilberedte drik. Vi er i gang med at drikke cacao, der så smukt er præsenteret i jordfarvede keramik skåle og som er delt rundt i cirklen - fra hånd til hånd, imens vi med øjenkontakt bevidstgør handlingen i at give og modtage. Cacaoen smager ikke som den traditionelle Mathilde men heller ikke grimt synes jeg. Vi får af vide, at vi blot drikker, indtil vi mærker et mæthedsniveau, hvilket hurtigt sker for mig. Runden er startet, hvor alle må bidrage med et ord, der omfavner lige præcis det tema, som vi hver især tumler med og gerne vil have healing på. Ord som ‘vildskab’, ‘synlighed’, taknemmelighed, ‘indre ro’ bliver nævnt som impulser skabt fra underbevidstheden og som synes aktuelle og vigtige i dette rum. Den hellige cacao, som indtages, stammer fra Mellemamerika - hvis virkning og effekt synes perfekt til aftenens tema og jeg venter med nysgerrighed på drinkens virkning. 9 deltagere er vi, der er samlet i Anne Lassens smukke lokaler på Christiansgavn (Sat Nam Yogayoga). Det er er fuldmåne og 2 dage forinden, havde vi jævndøgn. Ifølge Kristine Øjken, der er såkaldt cacaomama, så danner netop denne fuldmåne og dette jævndøgn, ramme om en særlig hellig tid, hvor vi har mulighed for at skabe balance og ligevægt i vores liv - som en slags nulstilling mellem yderpolerne i vores indre og ydre. Særligt i år, er der ekstra fokus på at skabe balance mellem personlighed og sjæl. Altså forstærke et samarbejdet mellem vores menneskelige karaktertræk og vores højere sjælskvaliteter. Vi startede ceremonien med ca. en times blid Kundalini yoga - ledet af Anne, for at skærpe opmærksomheden på os selv og centrere energien indad. Efterfølgende dannede vi en rundkreds og med puder, tæpper, blomster, krystaller, cacaobønner i stearinlysets skær, er vi i gang med en runde, hvor vi deler, hvilket ord der afspejler vores intention med at være her. Mit ord er ‘afklaring’ finder jeg ud af, efter et par nervøse minutter, hvor desperationen altid melder sig, når jeg deltager i arrangementer, hvor vi skal sige noget højt til hinanden. Jeg siger det højt og de andre gentager ordet, efterfulgt af et enstemmigt ‘Aho’ og vi nipper til cacaoen og freden sænker sig i mit indre - jeg er klar til det næste, som viser sig at være selve healingsritualet. ‘Aho’ er den indianske udgave for ‘Amen’ der betyder: ‘Sådan er det’ Har faktisk aldrig vidst hvad ‘Amen' betød, men da Kristine begynder på sin kanaliserede “trylleformular” (det hellige ritual), hvor hun messende - og med en nærmest trancelign. stemme, inviterer alle energestiske kræfter tilstede som støtte og hjælp til alle deltagerne, så afsluttes alle formularerne med et ‘Sådan er det’. Det føles godt at få sat så trygge punktummer på processer, der ellers synes så flyvske, så jeg falder til ro, vælger at ligge mig ned, varm og tryg og blot lade alle de magiske ord passerer mit energifelt. Da ceremonien er ved sin ende, er vi alle siddende igen - i en rundkreds og vi holder hinanden i hænderne. Alle synes løftede og dem som vil, kan sige et par ord, der gerne vil ud og luftes. Vi får vand at drikke og sidder og blot er med hinanden. De øjne der møder mig, når jeg lader dem vandre rundt i cirklen er kærlige, åbne og jeg føler et intenst nærvær med de andre. Nogle takker af - de skal hjem og afløse babysitteren, andre bliver, siddende og snakker, trækker Tarot eller 13 Moon Oracle Cards. Det kort jeg trækker, er ‘Clarify’ (afklare) og jeg tænker: ‘Ja, selvfølgelig’. Jeg føler mig “høj” på en saglig måde -ikke skæv som i en hashrus, men klar og afbalanceret på en mild og afslappet måde. Kristine havde indledningsvist talt om, at lige netop denne ceremoni ville være af blid og af jordbundende karakter, fordi temaet handlende om at skabe indre balance og jeg oplever, at denne præmis har absorberet mit indre. Da vi træder ud af døren og står og kigger ud på den yndige Christianshavns Kanal, glimter et stor rund og guddommelig smuk måne til os fra en klar mørk nattehimmel. En dejlig aften er ved sin ende og månen følger mig hele vejen hjem til Vesterbro.

>>>Her<<< Kan du læse mere om Kristine Øjken og hendes Cacao Ceremonier

>>>Her<<< Kan du læse mere om Anne og Kundalini Yoga

Seneste blogindlæg...

Tilmeld dig mit nyhedsbrev