Fordøjelse af alle julens aspekter

I julemåneden er der meget at fordøje! De enorme mængder mad som vi indtager, skal vores krop tage sig af og her kommer vores fordøjelsessystem ofte på overarbejde. Hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv og din mavse, kan du læse meget mere om lige her….

Så er vi kommet til fjerde søndag i advent og denne gang udloddes en gratis olieblanding fra doTERRA kaldt ZENGEST. Vi er i fuld gang med den måned på året, hvor der sker allerflest sammenstød i familie, på arbejdspladser etc. og det kan for mange vedkommendes gå temmelig hårdt for sig. Vi skal med andre ord tolerere, udholde og gennemleve en hel måneds cirkus, men julen er jo som bekendt hjerternes fest, så min advents konkurrence vil være baseret på al den hjælp fra oliernes verden, som jeg pt. har kendskab til, så jeg håber, at du vil være med?


Det du skal gøre, er at tilmelde dig mit nyhedsbrev - that’s it!


Du gør det lige >>>HER<<<


Jeg trækker en vinder blandt alle tilmeldte (også dem der i forvejen er tilmeldt) sidste gang her på søndag, d. 22 december, hvor det er ZENGEST fra doTERRA, som du kan vinde.


Vinderen er fundet - tillykke til Solveig🎉

Fordøjelse af alle julens aspekter


Julen handler også om overforbrug og overstimulering på mange planer og vi er mange, der skal “fordøje” lidt af hvert i denne skønne julemåned. Men hvad siger vores kære fordøjelsessystem til dette overflodsmekka? Hvis du ligesom mig, er særlig sensitiv, så bliver du sikkert hurtigt overstimuleret -både hvad angår madindtagelse og oplevelser her i december og der kan være behov for hjælp, så vi kan komme helskindet igennem måneden.


Der sker rigtig mange virkelig spændende ting og sager nede i maven. Det siges at ca. 70% af vores immunsystem er tilknyttet vores tarme og sygdomme, humør - ja alt påvirkes negativt, hvis ikke at vores fordøjelsessystem virker optimalt. Det er også i vores mave, at vi producerer det vigtige serotonin, som giver os velvære -og lykkefølelse. Så er der noget som ikke fungerer -hverken psykisk eller fysisk? Start med at pleje dit mave/tarmsystem!


Vægttab, mere energi, bedre humør, færre sygdomme, mindre inflammation, stærkere knogler, bedre koncentration og mere sund og glødende hud. Måske du i virkeligheden slet ikke behøver at gå på slankekur her til januar, hvis blot at du dagligt sørger for ordentlige forhold i dit mave/tarmsystem. Men hvordan gør du så det?


1) Spis probiotika og præbiotika.

Antibiotika, syreholdigt mad og stress har det med at ondulere vores sunde tarmbakterier og derfor kan vi med fordel give os selv et tilskud af probiotika (sunde levende organismer). Spis dem som kosttilskud, syrnede mælkeprodukter eller som fermenteret mad og drikke. Præbiotika er de sunde tarmbakteriers “mad” og består af fiber fra grøntsager, rødder, kornprodukter og især loppefrøskaller, kværnede hørfrø, hampefrø etc. er særdeles velegnet som et super præbiotika tilskud til din tarmflora.


2) Enzymer

De hjælper nemlig på nedbrydelsen af den mad, som du indtager. De hjælper også din krop til at optage den næring som kommer fra føden. Støtter samtidig også slimhinderne og beroliger selve fordøjelseskanalen. Faktisk bør du undgå at drikke for meget væske, når du spiser, fordi du derved fortynder de naturlige enzymer, der er klare til at nedbryde den mad, som du indtager. Hvis du heller ikke er god til at tygge din mad grundigt, inden du sender det videre ned i dit fordøjelsessystem, så kan du med god effekt give dig selv et tilskud af enzymer. Enzymer er en virkelig god hjælp, hvis du spiser noget, som din mave ikke tåler ret godt og derfor ret velegnet at indtage, hvis f.eks. julemaden er lidt for udfordrene.


3) Brug ZENGEST (DigestZen) fra doTERRA

Jeg er ikke 100% sikker på, om du helt kan undvære at indtage pro -og præbiotika og enzymer, hvis blot du smører ZENGEST på din mave, men vi er tæt på! Den hjælper ihvertfald på forstoppelse, oppustethed, luft i maven osv. og som “Touch” kan du altid have den med dig og gøre brug af den, hvis maven begynder at beklage sig. ZENGEST hjælper også på de psykiske aspekter. Den er genial i forhold omkring overstimulering og overvældelse, fordi den hjælper os til bedre at absorbere og “fordøje” det som vi står overfor.


Anvendelse: Det er en “Touch” -altså en roller, som du med fordel kan rulle hen over maven. Anvend både før og efter et måltid, hvor du ved, at du får oppustet mave eller din fornøjelseskanaler har svært ved at nedbryde og omsætte den mad som du indtager. Brug den, hvis du som særlig sensitiv oplever “overload” -enten ved at rulle i nakken eller under fødderne.


Bland den evt. op med en bæreolie, hvis du er sensitiv eller du bruger olien på børn (Læs Essentielle olier og retningslinjer)


ZENGEST indeholder #Anise #Peppermint #Ginger #Caraway #Coriander #Tarragon #Fennel


Hvis du oplever, at du skal have denne olieblanding lige NU, kan den købes via min shop til 187 kr. (medlem) og 249 kr. (ikke medlem) + fragt lige >>>HER<<<

Seneste blogindlæg...

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få 10% rabat på dit første køb i web-shoppen.