Fluor eller ikke fluor i tandpastaen?

På den ene side findes der fortalere for, at du sagtens kan indtage den lille mængde fluor i din tandpasta fordi mængden ikke er sundhedsskadelig og på den anden side, findes der fortalere for, at du absolut bør undgå fluor, så hvad skal man tro og hvad skal man gøre? Læs med her…


Er du ligesom mig i tvivl om du skal anvende fluor i din tandpasta eller ej, så vil jeg imødekomme din tvivl med stor forståelse og en god løsning, så du om lidt bedre kan træffe det (svære) valg, der vil afgøre om du vil undgå huller i tænderne eller indtage kræftfremkaldende -og hormonforstyrrende stoffer. Bare rolig -der behøver ikke være et enten/eller. I stedet bør du finde en balance og tage udgangspunkt i dit personlige tandsæt og behov.Forbrugerådet TÆNK skriver således:


‘Fluorid forebygger huller i tænderne ved at styrke tændernes emalje. Fluorid har ikke de samme uheldige egenskaber som fluorstoffer i for eksempel pizzabakker, mikroovnspopcorn eller visse typer bagepapir. Disse problematiske fluorstoffer – som også er kendt som perfluorerede stoffer eller organisk fluor – ophober sig i miljøet og er blandt andet mistænkt for at være hormonforstyrrende og kræftfremkaldende.’


Min holistiske tandlæge, Birgit Uhrbrand anbefaler, at hvis man har tendens til at få huller i tænderne, så bør man bruge tandpasta med fluor og hvis ikke det er tilfældet, så anbefaler hun Weledas Calendula tandpasta. Så det er altså op til dig at vurdere (evt. i samråd med din tandlæge) om du bør anvende fluor eller ikke, hvis såfremt at du har let ved at få huller i tænderne.


Hvis du ligesom mig er sådan lidt både/og, så kan min løsning måske være den rigtige løsning.

Jeg bruger to forskellige tandpastaer - den ene med fluor og den anden uden. Jeg bruger tandpastaen uden fluor om morgenen og tandpastaen med fluor om aftenen. På den måde begrænses indtaget af fluor, men du holder også huller i tænderne i ave -super løsning :-)


King Fisher Mint er købt i helskosten, er fri for kunstige tilsætningsstoffer og indeholder fluor. Jeg synes det er den “helsetandpasta”, der minder mest om traditionel tandpasta - altså med mintsmag og følelsen af frisk mund efterfølgende. Indeholder b.la. pebermynte citron fennikelolie og limonene.


Den anden hedder On Guard og er fra doTERRA. Den indeholder ingen fluor men er til gengæld proppet med effektive ingredienser, der afhjælper betændelsestilstande, tandsten og gule tænder. Indeholder Wild Orange, kryddernellike, kanel, eukalyptus, myrra og rosmarin. Derudover indeholde tandpastaen silica (kisel) et mineral, der skånsomt holder tandsten væk og pudser tænderne hvide.


Du kan købe King Fisher 52 kr. >>>HER<<<

Du kan købe On Guard 73 kr. (for medlemmer) >>>HER<<<


#WildOrange, #Clove, #Cinnamon, #Eucalyptus, #Rosemary #Peppermint #Wintergreen #doTERRA #Selvpleje #EssentielleOlier #Naturlig

Vær opmærksom på, at jeg er en privatperson, der deler mine erfaringer - læs min Disclaimer

Seneste blogindlæg...

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få 10% rabat på dit første køb i web-shoppen.