top of page

Fra uligevægt til lighed

Sandheden kan ikke længere holdes væk! Den pibler nærmest op til overfladen som små luftbobler fra ildelugtende prutter. Vi er nød til at sande, at verdenen er i forandring -på godt og ondt …som den jo i grunden altid har været, nu foregår alting bare i raketfart og det kan være svært at følge med. Læs med her og få indblik i et par synsvinkler herom...

Der er vist efterhånden ikke længere tvivl om at der foregår virkelig store afsløringer af sande tilstande i verdenen, som vi ikke længere kan leve med -eller under. Jeg har i den sidste tid delt indslag på Facebook -med oplysninger og indspark som afslører et bagland -et fundament, der vedrører alle på jorden, som bare ikke længere kan accepteres eller som er holdbart i længden.


Udviklingsorganisationen Oxfam laver hvert år en ulighedsrapport, hvor jeg her, har listet nogle af rapportens konklusioner:

  • En lille, eksklusiv klub af milliardærer sidder på store dele af verdens rigdom, mens især kvinder knokler for overhovedet at overleve.

  • Globalt set er mænd 50 procent mere velhavende end kvinder. Og ni ud af ti dollarmilliardærer er mænd.

  • Verdens 22 rigeste mænd til sammen ejer mere end samtlige kvinder i Afrika.

  • Det er konsekvent kvinderne, der har de dårligst betalte jobs.

  • Det er kvinder, der står for størstedelen af det ulønnede omsorgsarbejde som rengøring og pasning af børn og syge.

  • Verdens kvinder til sammen lægger mere end 12 milliarder gratis arbejdstimer hver dag på ulønnede, men afgørende arbejdsfelter som madlavning, børnepasning og sygepleje.

  • Verdens rigeste ene procent ejer mere end dobbelt så meget som 6,9 milliarder mennesker.Tro mig, der skal ske noget og der vil ske noget! Faktisk så er vi i fuld gang og mange, mange mennesker er lige så stille og roligt ved at komme til bevidsthed -ikke mindst pga. Internettet og de fantastiske muligheder vi har i forhold til vidensdeling og udveksling.


Tjek f.eks. hende her:


Alt hvad der sker, er på en måde befriende men også samtid skræmmende. Hvad kommer der til at ske? Hvor er vi på vej hen? Kan jorden bære os og er der ressourcer til alle, hvis vi er i gang med at ophæve den store magt -og rigdomsfordeling? Sandheden er, at ingen ved det, vi må bare følge med så godt vi kan.


Så hvad kan du gøre?


Vi er nået til et nyt punkt i evolutionen og sådan som jeg forstår det, så er det bedste, vi hver især kan gøre, er alt finde os tilrette i det, der fungerer bedst for os -udfra hvem vi er og vores omstændigheder. Har du en velartikulerende advokat stemme i dig, der kan kæmpe for andres sager eller føler du dig mest veltilpas som værende hjemmegående husmor? Det må du vurdere -og opklare. Intet er forkert, alting er rigtigt, så længe det får dig i sving, du trivedes og det sker i samhørighed med din omverden (Læs evt. min bog for udmattede sjæle >>>HER<<<).


Mit hjerte banker brændende for, at vi som kvinder skal finde måder at “blomstre på” og ændre på de førnævnte konklusioner såsom, at vi er underbetalte, fattige og besidder de dårligst betalte jobs (hvilket fører til stress, ikke-opfyldte behov, manglende sund selvpleje/omsorg, balance imellem arbejde/fritid etc.). Hele min side her, er fyldt med indsigter og inspiration til at du kan udvikle dig og skabe ordentlige vilkår for dig selv (og evt. din familie, hvis du har sådan en) og jeg ønsker for os alle, at vi hver især vil finde måder, hvorpå at vi kan skinne som de mest lysende stjerner og på den måde opmuntre hinanden til dets samme.


Så bør du blive en selvbevidst forbruger. Du kan læse mit forrige indlæg >>>HER<<<, der beskriver hvordan du kan blive en “miljøvenlig” forbruger og samtidig nyde godt af livet og opfylde egne behov og livsværdier. “De er få, men vi er mange” Vi kan gøre en forskel med vores købsvaner -husk det!

 

Læs min Disclaimer

Comentários


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page