top of page

Kærlighed til dine hænder

Så længe at Coronakrisen kradser, må vi spritte og det går hårdt ud over vores hænder. Vi bør derfor sørge for ekstra pleje. Læs med her og lær hvordan du kan bruge essentielle olier i din håndpleje….

Håndsprit, sæbe og måske manglende omsorg - det er ikke godt for vores hænder. De kalder på kærlighed og pleje - især i denne udsædvanlige tid, som vi alle ligger under for nu. Det kan også være at på sigt, så vil det at højne vores hygiejne blive en mere fast bestanddel i vores hverdag. For virusser skal holdes nede, så længe at vores verden er blevet så global og smittespredningen er mere fremkommelig. Vi skal med andre ord tilegne os nye vaner, vi skal spritte, vi skal vaske hænder … og derfor skal vi selvfølgelig også pleje vores hænder (måske mere end vi er vant til). Det kan også være, at du aldrig rigtig har fået tillagt dig nogle sunde ritualer omkring pleje af dine hænder, så der er alle mulige gode grunde til at læse med her. Med udgangspunkt i essentielle olier, har jeg researchet mig frem til nogle simple plejerutiner, som er enkle, effektive, og som måske indbyder til, at du påbegynder en ny livsstil, hvor du med øje for miljøet, Fairtrade og din egen sundhed, bliver din egen apoteker, og selv fremstiller dine egne unikke helsepræparater og skønhedspleje produkter.

Hjemmelavet skrub til tørre hænder: Det er ikke nok at smøre sine hænder med en god håndcreme fordi cremens fugtgivende og plejende ingredienser, kan ikke trænge ned i huden, hvis den er dækket af tørre og døde hudceller. Derfor bør man eksfolierer før man smøre sine hænder.

Opskrift på pulverscrub til tørre hænder:

2-3 spsk. kværnet lyserød Himalaya Salt 2-3 spsk. kværnet Rasul 1 tsk. natron 4 dråber E-vitamin fra Urtegården 15 dråber essentielle olier - bland 3-4 forskellige (Mine ynglings: Copaiba, Frankincense, Black Spruce, Lavendel, Hinoki, Geranium og Grapefrugt) Bland alle ingredienserne og smuldrer massen, så det hele bliver blandet sammen og får en struktur som en tyk pulvermasse. Opbevar i en krukke og anvend ikke metalredskaber. Jeg har kværnet både rasul og salt i en elektrisk kaffekværn og har nu begge ingredienser stående i separate glas, parat til at blive brugt til fremtidige blandinger og andre ting.Essentielle olier: Generelt er essentielle olier eminente at bruge i vores hudpleje. De er særdeles rige på antioxidanter, holder huden ung og smidig ved b.la. at bidrage til kollagenproduktionen, afbalancere hudens naturlige pH niveau. Desuden dufter de fleste olier fantastisk.

Rasul: Marokkansk ler, 100% rent. Fyldt med mineraler og er både plejende, rensende uden at affedte huden og samtidig blødgørende. Kan bruges til alle hudtyper.

Alternativ til Rasul: Kaolin, hvidt ler der kan opsuge fedt fra huden, og virker desuden som et mildt slibemiddel.

Natron: Mildt slibemiddel der forsigtigt og effektivt aktiverer cirkulationen, afskaller huden og efterlader den blød og ren.


Himalaya salt: Indeholder 84 forskellige mikromineraler og sporstoffer, hvilket styrker din huds beskyttende barriere, og cellernes kommunikation forbedres. Bidrager desuden til bekæmpelse af betændelsestilstande (akne) og som pulveriseret korn, peeler du din hud for døde hudceller. E-vitamin: Beskytter hud mod skader fra frie radikaler og er med til at bevare hudens elasticitet og smidighed. Hjælper med at genoprette skadet hud. Kendt for sin helende effekt og sikrer, at din hud genererer fedtsyrer. Anvendelse: Gør dine hænder våde og hæld ca. 1 tsk. pulver ud i dine hænder og sørg for at blandingen bliver våd (tilsæt evt. mere vand). Masser pulveret nænsomt rundt på dine hænder og sørg for at komme alle steder. Skyl herefter med vand. Tør i håndklæde. Du kan evt. blive lidt rød bagefter, men det vil fortage sig. Gentag behandlingen 1-2 gange om ugen. Det smarte ved ikke at tilføje en bæreolie (mandelolie, arganolie etc.) eller creme o.lign. er, at det holder sig længere og du kan anvende blandingen på flere forskellige måder. Jeg bruger den f.eks. også som ansigtsscub hvor jeg blander pulveret i min rensecreme. Du kan også bruge den i fodbad, her skal du blande med en bæreolie inden du hælder det i vandet. Negle og neglebånds pleje: Når du har peelet dine hænder, kan du passende give dine negle og neglebånd en kærlig omgang og her kan du lave denne blanding: Opskrift: 3-5 dråber Myrraolie 3-5 dråber Lavendelolie 3 ml. Mandelolie (For ekstra pleje tilføj bivoks og sheabutter). Anvendelse: Masser olien på neglebånd og negle og lad det sidde, så længe du vil. Afslut evt. med at massere overskydende olie ud i begge hænder og afslut med en god håndcreme.

Håndcreme- min anbefaling: Min absolutte ynglings håndcreme er Dr. Hauschka ‘Hydrating Hand Cream’ (50 ml), den skuffer aldrig. Du kan købe den lige >>>HER<<< (Affilialink)


Comentarios


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page