top of page

Min universelle formel – et super udgangspunkt


Her kommer et af det bedste råd, jeg kan give dig:

Tænk 70/30%

i alt hvad du foretager dig...

F.eks.:

Ved fødeindtagelse...

gå efter at være 70% sund og 30% usund.

Ved motion...

nyd det 70% af tiden og skub til dine grænser og udfordre dig selv 30% af tiden.

Du kan også bruge formlen i forhold til dit arbejde, eller studie eller…

Vær 70% koncentreret/effektiv og 30% pause/afslapning.

I sociale sammenhænge...

vær 70 lyttende og åben for de andre, og vær 30% ”egoistisk” og tal om dig selv.

I pengesager...

nyd 70% af pengene, og vær fornuftig med resten af de 30%.

Fyld dit liv med glæde...

70% af tiden og tillad alvor 30%.

Vær effektiv...

70% af tiden og doven de 30%.

Vær vågen...

70% og sov de 30%.

Gå efter...

70% tryghed og eksperimenter de 30%

Gør dig umage og vær skøn ved dig selv...

70% af tiden og slap af og hop i joggingbukser 30% af tiden

Osv.

Byt gerne om, juster efter dit forgodtbefindende – du bestemmer så længe at du tager ansvar for at lede en fornuftig balancegang.

Dette er ment som et universelt udgangspunkt – det der helst skal ligge som en grundfundament hvorfra dit liv udspiller sig. Hvis der er tider hvor situationer eller hele perioder, hvor alvor, usund mad, manglende glæde og energi er dominerende, så se på situationen/perioden med et større perspektiv – dvs. tænk ved dig selv, at lige så snart det er muligt, så skal balancegangen udjævnes, så dit liv igen lander på en 30/70 % balancefordeling. I sådanne tilfælde, vil der måske være tale om at du i den efterfølgende periode – når der er ro på igen, ligesom gør lidt mere af de sunde ting, indtil du har stabiliserede en sund balance igen.

Det spændende ved det her er, at du kan tage ethvert udgangspunkt og sætte ind i denne formel. Lidt ligesom; alle er til den samme yoga-klasse, men har forskellige udgangspunkter, men udfører de samme øvelser – de øvede går bare mere ud i strækket end de mindre øvede –alle får noget ud af det, og udvikler sig i det tempo der passer til dem og deres kroppe.

Giver det mening?

På den måde sørger du hele tiden selv for at bestemme din egen madkultur –og den rytme. Dvs. ingen barske kure, uoverskuelig madplaner og kostomlægning, der bare ender med at stresse dig mere end gavne dig, og som fører til endnu et nederlag. Find i stedet dit tempo og nyd, at du ikke længer skal være 100% i alting.

Det er ikke fordi at du skal være præcis, lave journaler og lave regnetabeller for at holde regnskab. Prøv at få det ind i systemet, så det ligger som et grundfundament. Måske i starten har du brug for at have lidt ekstra bevidsthed omkring dette – prøv dig frem.

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page