top of page

Forskellige trin fra stress til afslappethed


Der foregår en proces i os alle, når vi skal bevæge os fra stress til en stilstand af indre ro. Jeg har en fornemmelse af, at alt for mange giver op, falder tilbage til den vante tilstand fordi de enten ikke kan identificere med en tilstand af afslappethed, men måske især fordi, at de trin der hører med til processen måske mest af alt kan skabe en form for panik. Derfor har jeg udarbejdet denne trinskala, sådan at du nu har muligheden for at være bevidst om processen, så er det lettere at komme igennem den. F.eks., når du er ved at gå til over at befinde dig i ensomhedsfølelsen, så ved du nu, at det er en del af processen, det går over og noget andet vil være i vente, hvis du finder ud af at være i den tilstand. Vi er alle forskellige, så brug det du kan, og så håber jeg, at du finder vejen til et mere afslappet liv og når så, livet momentvist byder på fart og spænding og stress på alle hylder, så nyd de øjeblikke... dem kan -og bør vi ikke undvære...

Stress – du har overbevisninger i dit indre, der hedder noget i retning af, at ”man” skal have mange venner, et udfordrende arbejde, opleve en masse kultur, blive optimalt stimuleret så ofte som muligt. Du tænker måske, at drama giver spænding og er med til at give følelsen at du får levet dit liv. Måske du også har påtaget dig alt for meget ansvar, og har svært ved at sige fra.

Kedsomhed – du keder dig og føler at dit liv ikke har nok indhold. Du er bange for, at du går glip af noget, at dit liv er ikke spændende nok. Du kan slet ikke slappe af. Du bliver rastløs, nærmest går i panik, oplever uro i kroppen, ved ikke hvad du skal gøre af dig selv, og den tid som du har for dig selv, opleves som spildt og ikke udnyttet konstruktivt.

Ensomhed – du føler dig isoleret, udenfor, ensomheden er overvældende og du mærker måske et tungsind. Negative tanker om dig selv om, at du ikke er god nok, du er forkert. Du har en overbevisning om, at ensomhed er resultatet af, at du ikke er noget værd. Håbløsheden indtræffer og kan opleves ganske overvældende -måske du føler dig selvmordstruet.

Så begynder det at vende.....

Mere nærvær -begyndende fokus på at være mere nærværende. Det opleves nærmest som om, at der viser sig en helt ny verden for dig. Du begynder at nyde VÆREN altså at forholde dig til et mere simpelt liv. Du begynder at nyde hverdagens små rutiner, prioritere en tur i naturen, læse en god bog, være i stilhed, sove til du er genopladet. Slipper stile og roligt kontrollen og giver efter for nuet.

Ro og afslappethed –du værdsætter og har afslappethed som være en vigtig (vigtigste) prioritet. Det er helt naturligt for dig at mærke efter hvad du magter og lyster i forhold til at passe på dig selv. Du vil hellere blive hjemme og slappe af/passe på dig selv frem for (af pligt måske) at møde op til et arrangement. Du MÆRKER en fysisk effekt på en mere afslappet livsstil og alene det, er med til at du fremadrettet meget nødigt vil prioritere anderledes. Nydelse og overskud -livet bliver en nydelse, du føler dig sund, frisk og sover godt om natten. Du oplever overskud, og kan mærke dig selv på en langt mere autentisk måde. Du mærker tydeligt dine egen grænser, tager ansvar for dig selv, og lader dig ikke så let påvirke af omgivelserne.

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page