top of page

Min personlige udvikling...

Tænker du nok er opmærksom på, hvordan vores verden i denne tid, på mange måder krakelere. Det kan nærmest opleves som om, at vores verden er i opløsning... Det er den også - på mange måder. De systemmer der ikke længere virker, bliver misbrugt og skaber ulighed, kan ikke længere tillades - det er der simpelthen for meget bevidsthed til (vi er blevet for oplyste), at vi fortsat kan tillade dette at fortsætte... Al den opstandelse - alle disse tragiske begivenheder, det kan på mange måder føles som et "knock out", frygten i os er større end nogensinde og heldigvis kan fællesskabsfølelsen samle os -give os følelsen af tryghed tilbage. Vi hjælper hinanden, giver donationer, og hvis ikke vi har overskud eller penge, så følger vi med i TV-avisen, læser om det på nettet, deler historier på Facebook osv. osv. Alt dette er godt nok, MEN...

Vi må ikke glemme vores egen udvikling -for den er den allervigtigste for dig -men også for resten af verden. At stille med et eksempel -at gå forrest, vise verdenen hvordan vi alle på den mest selvkærlige og selvforvaltende måde, kan tage ansvar, slippe alle de gamle overbevisninger, handlemåder og selvsaboterende adfærd, der i generationer, har skabt undertrykkende og selvudslettende familiemedlemmer. At stoppe disse mønstre er DIN (og min og alle andre...) opgave, for muligheden er her lige nu! Vi har den nødvendige vide, der findes et hav af alternative behandlingsmåder og værktøjer, der kan støtte dig på din færd. Det er tilladt at vise sin sårbarhed og vigtigst af alt - det er blevet tilladt at ELSKE SIG SELV! Min første klumme skal derfor handle om min egen personlige udvikling - håber den kan inspirere dig til at revolutionere i dit liv. Min personlige udvikling Jeg har altid haft det grundlæggende problem, at jeg føltes mig anderledes – at jeg ikke passende ind. Når jeg var sammen med andre, så kunne jeg i mange situationer ikke finde ud af at "bare slappe af" og være mig – dvs. et menneske der hvilede i sig selv, vidste hvad hun ville, kunne sætte sunde grænser for sig selv, der kunne finde sit ståsted i relationer omkring sig.

Alt i alt var det således:

Jeg vidste ikke hvad jeg skulle i mit liv, men havde en dyb længsel efter at skabe noget. Hvorfor kunne jeg ikke finde ud af at følge min mavefornemmelse? Jeg følte mig udenfor, anderledes – kunne ikke finde ud af at være en del af et større fællesskab og passe ind. Hvis jeg vidste, at sandheden ville gøre andre ondt, så ville jeg hellere pakke tingene ind, eller vende det mod mig selv. Jeg følte mig ensom og ønskede at finde den ”flok” som jeg passede sammen med. Jeg havde svært ved at lukke andre ind. Søgte hele tiden tryghed ved at gemme mig selv. Var den pæne smilende pige, lidt genert – altid sød og pligtopfyldende -helt klat med et KÆMPE pleaser gen. Kunne bedre finde ud af at tale med ældre mennesker, og følte mig mere afslappet i de relationer. Valgte altid flugt frem for angreb –metoden. Havde det bedst med at være i 1:1 forhold – intimt og trygt. Var konstant syg med virusser der holdt mig i sygesengen i ugevis -nogle gange månedsvis. Altid kæmpet med overvægt og usunde stimulanser. Startede altid optimistisk ud, men endte med skuffelse. Følte, at der var nogen/eller noget som holdt mig nede/straffede mig. Var endt i en uendelig negativ tankespiral med tusindvis af bekymringer og kaosscenarier, og ikke kunne finde nogen udvej. Ikke kunne tåle kritik, afvisning og endt med at gemme mig væk, flygte –væk -væk -væk. Havde en oplevelse ad at mine omgivelser ikke accepterede mine svage (sensitive) sider og i stedet mente, at jeg overdrev –at det var en måde at søge opmærksomhed på. Havde en grundfølelse af, at i mit tilfælde ville det aldrig lykkedes. Følte, at jeg var født ind i en familie, hvor jeg ikke hørte til...

Så hvad gjorde jeg for at finde fred i mig selv:

Jeg fandt ud af, at jeg var særlig sensitiv

Jeg begyndte at meditere og startede i en Mindfulness Gruppe, hvor vi mediterede, lavede fysiske øvelser og lavede gruppe terapi. Jeg fandt en spirituel terapeut, der lagde mig i en slags trance, og fik ryddet op i systemet. Hun slap mig ikke – lod mig tale udenom. Hun blev ved med at ”bore” indtil alle ender og kanter blev opklaret/afklaret. Hun fik lært mig omkring drama – at det ikke behøver at være en del af mit liv, for at et liv er sjovt og spændende. Jeg var solgt, og jeg ville det hun gjorde. Jeg ville være en heks, en Shaman, en natur doktor, en der helbredte mennesker. Så gik det stærkt, og det ene førte til det andet. Jeg gik i gang med at uddanne mig, dykkede dybere og dybere ned i mig selv, og blev undervist i de teknikker jeg var faldet for. Når jeg modtog undervisning, sad yderst på min stol og slugte med interesse enhver lærdom jeg blev serveret for mig. Tingene blev langsomt bedre og jeg kom længere og længere ind i denne alternative verden, og jeg følte mig endelig hjemme. Her blandt alle de andre ”stærke sjæle” med sarte ydre og store hjerter.

Jeg begyndte at forstå, at jeg var nød til at have erfaringer fra alle verdenshjørner, så jeg bedre kan guide, hjælpe og støtte jer, der har brug for at gennemføre samme udviklingsrejse Af alle teknikker jeg har lært, af al den viden jeg tilegnet mig, så er mine egne erfaring mindst lige så vigtige i forhold til at tiltræde den stilling, der indbefatter, at ville hjælpe andre mennesker videre i deres liv.

Hvilket problemer/udfordringer har jeg klaret:

…er gået fra:

 • fortabt og overvældet sjæl til modig mønsterbryder

 • naiv (barnlig) tilgang til mere realistisk (voksen) fornuft

 • at være et offer for mine omstændigheder til at tage 90% ansvar

 • at vægte omgivelsernes accept som vigtigst til at stå ved hvem jeg er – om så det koster…

 • at være frustreret over alle mine udfordringer, til at kunne bruge det hele i en vældig omfangsrig pulje, som jeg nu voldbruger af i forhold til mit arbejde

…er sluppet af med:

 • min overbevisning om, at jeg ikke fortjener/kan få et godt liv

 • ensomhedsfølelsen –er glad for mit eget selskab

 • den-pæne-pige facade

 • jeg hviler i mig selv og glæder mig over mit livsformål

 • min afhængighed for at ryge (har så taget 15 kg. på -det kæmper jeg så med nu)

 • mit selvhad – der er brug for mig -præcis som jeg er.

…har

 • accepteret min fortid –min barndom og fundet en indre følelse af, at jeg holder af mig selv.

 • fundet et erhverv som jeg elsker, og hvor alle mine kompetencer, evner og potentiale kommer i spil.

 • taget lederskab og ansvar for min egen lykke

 • begyndt at nyde –og befinde mig i nuet.

 • har tillid til -og stoler på min egen indre visdom

 • sluppet dramaet og fundet fred med et mere enkelt liv

 • kan navigere -og kende forskel på hvilke dele af mig som ”taler” til mig (ego, højere jeg (sjæl), fornuft, frygt, usunde kodninger etc.)

Hvordan og hvad gjorde jeg....

 • taget en dyb indånding og taget skridtet i retning af den sorte tunnel (uvisheden og fremtiden/udfaldet af min indre rejse) og lykkedes med at komme hel ud på den anden side

 • brudt de mønstre, tankegange og overbevisninger som ikke passede mig længere og erstattet dem med kærlig medomsorg.

 • undersøgt, analyseret og lært mig selv at kende –komme til bunds i mit system

 • fået skabt en daglig meditationspraksis og derved fået styr på mine tanker og lært at få kontakt til mine følelser, kerne essens og krop igen.

 • fundet mit udgangspunkt i forskellige situationer (umodne handlinger) for derfra bedre at kunne udvikle mig en mere ansvarsfuld (moden) retning

 • sluppet alle de forhold/relationer som ikke tjente mig mere

 • gået fra et enten/eller, sort/hvidt, nu/aldrig perspektiv til en mere nuanceret gråtone/mellem stadie/udgangspunkt som passer mig og mit liv (bedre balance).

 • har fundet en måde at håndtere kriser/situationer/udfordringer på så jeg ikke drukner/overvældes af følelser/tanker, men ej heller fortrænger eller ignorere situationen.

Håber denne lidt kronologiske gennemgang, af en personlighedsudvikling, har inspireret dig til -enten at få set lidt på nogle områder i dit liv, der måske trænger til din opmærksomhed, eller måske tage det helt store skridt og få hjælp til at finde tilbage på et sundt og selvkærligt spor.

I kærlighed og ønske om det bedste for dig og din udvikling

❤ Pernille

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page