top of page

De værdifulde pauser - hvorfor de er så vigtige…

Vi ved udmærkede godt, at det en dag måske kan ende med stress (hvis man er uheldig). Men manglende pauser påvirker faktisk vores krop negativt i det daglige. Læs med her og find ud af, hvad der sker, hvis ikke du holder lidt pauser et par gange om dagen.....

Vi hører og læser om det ofte. Sluk mobilen, drop fjernsynet, mediter, vær nærværende etc. Fornuften i os lytter med et halv øre, mens ønsker om stimulering, forsøger at undvige rådende. For helt ærligt, hvorfor er det, at vi så absolut skal holde de pauser hver dag?

Dine celler hører og opfatter alt, hvad der sker omkring dig!

Det kan godt være, at du ikke lægger mærke til al den støj og uro som sker omkring dig, men din krop fornemmer og forholder sig til alt, hvad der sker. F.eks., så går der ikke ret lang tid førend at mennesker, der bor tæt på togskinner, ikke lægger mærke til lydene, når togene suser forbi. Men fordi du lukker af for det i dit bevidste sind, så forholder kroppen sig stadig til lydende.

Men ikke nok med det, så udover at dine celler skal forholde sig til alt det, der sker omkring dig i nutiden, den (kroppen) forholder sig også til alt det, der er sket igennem hele dit liv og alle de eventuelle bekymringer, du har for din fremtid. Derfor vigtigheden af, at få forløst al de traumer og andre negative sindstilstande som du har været udsat for - plus at du bør arbejde med at kontrollere dine ”bekymringstanker”. Det er kun vores bevidste sind, der inddeler virkeligheden op i fortid, nutid og fremtid. Dine celler kender ikke til tidslinje. De resonerer med alt hvad der tilstede af vibrationer og energi i din krop, og er der ”overload”, så er det, at din milt* f.eks. kommer på overarbejde, og du gør skade på din krop.

Din krop er din bedste ven –altid

Den kan ikke sende dig en SMS, hvor der står, at du skal slappe lidt af. Den kommunikerer med dig på andre måder. Den bliver syg, du får hovedpine eller smerter i muskler og led. Du får uren hud, eksem, mavepine osv. Fortsætter du med at overhøre dens signaler, så bliver sygdommene endnu mere alvorlige og så fremdeles. Det værste du kan gøre, er at blive sur på din krop, når den ikke fungerer optimalt, for denne negative energi du retter imod den, giver bare endnu mere arbejde til dine celler.

Så hvad kan du gøre? - det behøver ikke være så omfattende.

Øv dig i at du et par gange om dagen, bevidst giver din krop en pause.

Jeg er selv blevet helt afhængig af at fortage en 2-3 dybe vejrtrækninger flere gange om dagen. Jeg fornemmer helt klart, hvordan at et øjebliks øget nærvær med mig selv og min krop, gør mig godt, og de dybe vejrtrækninger hjælper på iltindtagelsen - frisk luft er altid godt.

Hold igen med nyhedsstrømmen, der er ingen grund til at dine celler skal forholde sig til alle de negative følelsestilstande som opstår, når du læser, ser og hører om alle de dramatiske ting, der foregår rundt omkring i verden.

Forsøg at tilrettelægge din dag, så den forløber på en måde, der fastholder en følelse af overskud. Hvis ikke det lader sig gøre, så sørg for, at så snart at det er muligt, at du sørger for omstændigheder, der kan ”tanke dig op igen”.

Smil, brug din intuition og sunde fornuft og spis mad, der giver glæde. Klæd dig på, så du føler dig godt tilpas. Vær venlig, det giver god energi, der smitter.

Få professionel hjælp til at forløse negative følelser, trauma etc. Og find måder at få afløb på andre måder –f.eks. gennem motion, musik, dagbog osv.

Brug naturen til at blive genopladet og sørg for at få din søvn, så skal det hele nok gå:-)

 

*Milten er det organ -der som en overordnet leder, står for omsætningen af mad, væske og energi OG alle de det psykiske og mentale indtryk vi udsætter os selv for. Hvis vi overbelaster vores milt, med både mentalt overstimulering og svært fordøjelige madvarer og væsker, kan den ikke følge med, og vi vil opleve...

Mentalt:

  • koncentrationsbesvær

  • tankemylder

  • ringere evne til at fokusere

  • oplevelsen at være overstimuleret

Kropsligt;

  • forandring af kropsform

  • vægtstigning,

  • udmattelse / træthed

  • vores hud (der har æren af at opmagasinere alt det ufordøjelige) bliver også slap, rynket, og vi buler ud med væskeophobninger og fedme.

Så når du undviger de små pauser, så overbelaster du din milt, og det medfører en masse indre og ydre ballade.

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page