top of page

Simplificer det komplicerede liv

Livet i dag er generelt kompliceret! Der er stort set ingen mennesker i den vestlige verden, der ikke føler sig udfordret i større eller mindre grad. Det kan opleves som om, at oplevelsen om at vores liv føles fuldendt, udebliver, og at livet river i os fra alle sider. Hvad vi måske ikke ved, eller glemmer, så lever vi jo i en verden med kontraster, så der findes faktisk en mulighed for at leve et liv modsat det komplicerede liv -nemlig et simpelt og forenklet liv, som jeg tænker, vi er mange, der gerne vil vide mere om…

Måden at forenkle vores liv, er at simplificere vores livsomstændigheder og dette gøres ved at opdage, hvad det er for særlige værdier, der matcher os, vores drømme og ønsker. Når vi finder dem, gælder det om, at lade dem være vores ledetråde igennem hele vores liv - det forsimpler dit liv, og gør det enkelt og overskueligt.

Herfra kan du langt lettere sætte grænser, sige til-og-fra, gøre det lettere at rejse dig efter en svær tid/nedtur og hele tiden vide, at du har kontakt til kilden for glæde og tilfredshed. For det at kende sine sande livsværdier og leve efter dem, kan kun give glæde og tilfredshed:-) Så hvad er en værdi - og hvordan finder du frem til hvilket værdier, der passer til dig?

Helt overordnet set, kan man sige, at du finder dine værdier, ved at du ud fra dit helt unikke og autentiske jeg, ærligt og oprigtigt anerkender, hvad der er vigtigt for dig. Altså mærk efter -dybt i dit hjerte, hvad vil du have, og hvordan skal det være for dig? Når det vi gør – når vi handler -og det sker i overensstemmelse med vores sande livsværdier, så vil vi opleve den her simple livsform, som så mange af os “drømmer om. Dvs. jo mere vi strømliner vores handlinger og adfærd efter disse værdier, jo mere vil vi opleve, at alle de komplikationer vi ellers før har kæmpet med, forsvinder eller reduceres væsentligt.

Det kan i starten måske være en vanskelig proces, fordi vi måske indgår i relationer og omstændigheder, der ikke matcher vores værdier, og vi må derfor finde ud af, hvordan vi kan slippe det, der ikke længere (og måske aldrig) har tjent os, men har været til stede i vores liv fordi kultur, samfund og opdragelse har været dominerende i vores valg og beslutninger hidtil.


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page