top of page

Skab jordforbindelse (grounding)

Hvis du har en tendens til at “flyve afsted” - altså enten i tankerne eller blot oplever at dit fundament i livet mangler tyngde, så kan det være, at du skal til at praktisere at skabe noget mere jordforbindelse. Læs med og lær hvordan du kan gøre dette….

Ketut! - den dejlige, tandløse og vise 9 generations medicinmand. Jeg tror ikke, at der er ret mange der vil glemme ham og hans gnavne kone fra Bali, som vi oplever i filmen ‘Eat Pray Love. Jeg har tit brug for at se denne skønne film, og glæder mig altid til at genhøre hans tale til Liz i starten af filmen, som lyder sådan her:

 

Bevar jordforbindelsen som om du havde fire ben. På den måde, kan du være i verden. ..og du må ikke se på verden med dit hovede. Du skal se med dit hjerte... SÅ vil du kende Gud.

 

Som Ketut antyder, så er det vigtigt for os at bevare en form for jordforbindelse, så i det følgende vil jeg komme med forslag til, hvad du bør vide og kende til, så du kan komme i gang: Først en rigtig effektiv måde at skabe jordforbindelse på, er at arbejde med energierne i dit mest fundamentale chakra: Rod chakraet –jordforbindelse Er placeret nede ved dit haleben ”Jeg er” -udvikles de første 0-7 leveår og harmoner med det æteriske auralag, som omhandler alle vores basale behov Krop: ben, knæ, fødder, hofter og det nederste af dine kønsdele samt dit lymfesystem. Mentalt: tryghed, bolig, penge, din mor, hvilen i sig selv, mad, søvn -alle de grundlæggende fornødenheder, vi har brug for. Rent praktisk kan vi hjælpe os selv ved at få styr på nogle af de områder, der er repræsenteret i dette chakra. F.eks. sørge for at skabe tryghed med bolig, økonomi, få et afklaret forhold til din mor osv, Mediter Der findes nok efterhånden et hav af guidede meditationer, som kan hjælpe dig med at skabe jordforbindelse, men du kan også blot meditere på følgende, som min lærer Niia har lært mig: Sid oprejst og med fødderne placeret på gulvet/jorden under dig. Luk øjnene og fokuser på din vejrtrækning og træk vejret dybt ind og ud i langsomme vendinger. Forestil dig nu, at når du trækker vejret ind, så gør du det igennem undersiden af dine fødder og forstiller dig, at du har rødder som er forbundet med jordens indre og at ved hver indånding, at du trækker græsgrøn energi fra jorden op igennem dine fødder -og op til hjertet. Gentag dette så mange gange du har behov for. Dernæst flytter du fokus -op til den øverste del af dit hovede (toppen) og forstiller dig, at du ved en indånding trækker gyldent lys fra universet ind gennem toppen af dit hoved og lader lyset flyde ned gennem dit hovede, nakke, skuldre, bryst og ned til dit hjerte. Gentag på samme måde til du mærker en balance, en klarhed og ro. Sten Sten og krystaller indeholder stærke energier vi kan absorberer og i dette tilfældet er det Turmalin – sortsort turmalin du kan bruge, da den aktiverer rod- og jordchakra. Giver dig også mod til at stå på egne ben og fremsætte dine egne meninger og grænser. Er god til at bearbejde angst for autoriteter. Virker beskyttende. God ved angsttilstande og gigtlidelser. (kilde: webwitch.dk) Eksistentielle olier Brugen af æteriske olier (aromaterapi), er en metode til stimulering af krop, sind og ånd ved hjælp af naturlige, rene æteriske olier. Her kan bl.a. nævnes ‘Sandeltræ’, der hjælper med en grundlæggende væren og jordforbindelse og så har den en dybt beroligende effekt på sindet og styrker rodchakraet og vores fundament i livet. (Må ikke anvendes ufortyndet på huden).

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page