top of page

Parat til at tage ansvar og blive voksen?

Jeg tror de allerfleste af os, nok er opvokset under nogle omstændigheder, hvor der desværre ikke har været nogle omsorgsgivere, der har haft -hverken bevidsthed eller midler til at opfostre os til at blive ansvarlige voksne mennesker. Hvis du er én af os, så kan du med fordel læse dette blogindlæg og dermed blive klogere på, hvad og hvordan en voksen kan tage ansvar....

Det skal nok en vis portion bevidsthed, erfaring og viden til, at vi udvikle et voksent ”overjeg”, der kan tage ansvar og lederskab over vores liv. Det behøver langt fra at være aldersbetinget. Det kommer nok mere an på hvor meget modgang, der har huseret dit liv, hvor mange barnlige sider, du stadig er ubekendt med og selvfølgelig, så er din personlighed jo også en vigtig medspiller.

Hvor fleksibel er du? Hvordan fungerer du i modstand? Hvor ”sulten” er du i forhold til at nå drømme, mål og udvikle dig? Vores 7 chakra centre har jo selvfølgelig også en indvirkning i denne sammenhæng. På den måde spiller vores alder også ind. Du har måske også hørt nogen omtale en person, som værende ”en gammel sjæl”, så også her, kan der være en faktor, der er i spil, når vi skal rundt om det at tage lederskab som en ansvarlig voksen.

Her kommer min definition på, hvordan du kan tage 100 % voksent ansvar for dit liv:

  • Du kigger på dine hidtidige resultater i livet og tager en beslutning om, at livet fremover enten skal frembringe mere af samme kaliber, eller om det er på tide at ændre kurs. Det er meget individuelt, hvornår man er parat til at nå dette erkendelsesniveau på en måde, så vi også får handlet (effektivt) på det.

  • Meget ofte (hvis ikke altid) slipper du rollen som offer. Du erkender, at det at bebrejde og give andre skylden for ens egen ulykke ikke tjener noget godt formål. Du lærer, hvordan du slipper med en accept og i stedet fokuserer på, hvordan du med 100 % ejerskab selv kan sørge for, at dit liv fungerer på en nærende måde.

  • Du sørger for at skabe tryghed og sikkerhed i dit liv : økonomi, boligforhold, sociale forhold og sundhed. Vi har brug for denne tryghed – ellers bliver vi stressede og begynder at foretage panikhandlinger, der oftest fører os tilbage til gamle uhensigtsmæssige vaner og adfærd, der ikke tjener os, og hvor vi ofte ender i ulykkelige offerroller.

  • Du udvikler mesterlige egenskaber i at passe på dig selv og pleje relationen til dig selv. Du har brugt energi og tid på at opbygge et solidt selvværdsfundament. Du kender dig selv, tør/kan sætte sunde grænser og du ved, hvad du har brug for, og har tillid til, at det hele nok skal gå.

  • Du gør glæde til dit foretrukne mål. Du ved, at alt andet kommer i anden række, og du ved og har erkendt, at baggrunden for al motivation kommer fra et ønske om at føle sig bedre tilpas, så det kan lede til en eller anden form for flow.

  • Du forstår, at du har en bevidsthed, der er hævet over barnlige, dyriske og ondskabsfulde impulser og kan håndtere enhver given situation med enten handling eller beder om hjælp hertil. Du anerkender dermed hele dit indre følelsesliv som værende en fuldendt helhed -altså fornægter du ikke, fortrænger eller udøver fjendtlighed imod de indre aspekter i dig, som er af negativ karakter, men forstår, at al indre modstand er en kontrast, der skal hjælpe dig med at vækste i livet.

  • Sidst med ikke mindst så tager du din skaberkraft 100 % alvorligt og sørger for at berige verdenen med dig som et yderst værdifuldt og unikt bidrag. Det er også vigtigt, at du udfolder din kreativitet (hvad det så end er, du elsker at lave) -uanset om det er på et hobbyplan, eller du skal ud på den store scene og vise, hvad du kan, så er dit bidrag vigtigt.

Mennesker med en klar bevidsthed og et sundt, solidt og selvkærligt fundament kan meget lettere ”bære” omsorgsrollen, fordi de har en anden tilgang til at sætte sunde grænser, passe på sig selv og i det hele taget mærke efter, hvad der er godt/dårligt for én selv. Så det er det, vi er i gang med: - vi skal samle dig i en sund helhed, så du lettere kan bære byrden, bedre kan sige fra, bedre kan passe på dig selv og i det hele taget bedre kan leve dit liv.

Jeg tror ikke, der findes særlig mange mennesker på denne planet, der kan sætte flueben ud fra alle ovenstående punkter og kalde sig for 100% voksen på alle planer. Så dette er ikke en opfordring til, hvordan du lige om lidt, bør opføre dig!

At blive voksen, tror jeg, er et livslangt projekt, som vi nærmer os i den fart, vi har midler og motivation til det. Jeg håber derfor, at du vil se på det, at tage voksent lederskab, som en proces og lade dig inspirere til at handle på de områder, hvor du oplever, at du halter, og kan mærke, det er her, dit fokus bør være.

 

Denne artikel stammer fra et uddrag af min bog; Bogen for udmattede sjæle som du kan læse meget mere om lige >>>HER<<<

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page