top of page

Er du selv ansvarlig for din sygdom?

Ja og nej vil mit svar være, for det kommer virkelig an på vinklen i problematikken og derfor kan dette emne så let blive et område, vi skændes over, hvis vi “blot” forholder os til en enkelt synsvinkel. Læs med her og forstå, hvorfor du både er ansvarlig og ikke er ansvarlig for din sygdom..…

Kræft! (som et eksempel) Har du selv skabt den sygdom? Ja, det har du, hvis du vil høre min mening. Men det er sket på et meget ubevidst plan, for dit bevidsthedsfelt kan umuligt råde over hele det ufattelige store arrangement, der har udfoldet sig i din krop - for at ende med at blive til kræft. Der er billioner af billioner af biologiske og psykologiske omstændigheder, der har skabt din sygdom og denne proces kan du umuligt holdes bevidst ansvarligt for. Men i bund og grund er det dig - din tankevirksomhed, din energi, din eksistens, dine handlinger, dine arvelige gener, ja, alt hvad der er dig (f.eks. også din mors følelsesmæssige forhold, der var gældende, da du lå i hendes mave som ufødt og som du har fået overført), der ligger til grund for din sygdom. Hvem - eller hvad skulle ellers være ansvarlig? Tilfældigheder? Igen kan vi komme op og diskutere, for eksisterer tilfældigheder og er vi “bare” ofre for tilfældige omstændigheder? Kan man ikke godt kalde noget for tilfældigt, når det foregår udenfor ens bevidsthed? Når ting og forhold udvikler sig uden en bevidst form for styring? Jo, det vil jeg mene, at man godt kan anerkende, men samtidig så er der også en vinkel på denne problematik, der handler om at intet er tilfældigt i dette univers. Dette skyldes loven om årsag og virkning / loven om tiltrækning og set i dette perspektiv, er intet tilfældigt og her er du som et energetisk individ ansvarlig for alt, hvad der vedrører dig og dit energifelt. Så håber du kan begynde at fornemme, at begge argumenter indeholder hver deres sandhed og at det derfor er umuligt at blive enige om denne problematik, fordi det ganske enkelt handler om hvilket perspektiv, du anskuer situationen udfra. Her kommer den medicinske lægeverden og den alternative behandlerverden ofte i karambolage, netop fordi de ser på sagen fra hvert deres perspektiv. og deres uenigheder kan være med til at skabe stor frustration hos os, som bliver syge, for er vi selv ansvarlige eller er vi ikke? Jeg har selv oplevet flere gange i mit liv, at komme lidt i klemme i mellem disse to yderpoler. Det har været ufattelig svært, at skulle forholde sig til, at jeg selv var ansvarlig for min egen situation - uanset om der var tale om sygdom eller situationer af anden karakter, hvor udfaldet ikke synes særlig rart eller bekvemt. I disse situationer har det føltes mere lindrende at ty til lægeverdenen og deres tilkendegivelser, om at jeg selvfølgelig ikke selv har skabt disse situationer - det er virkelig befriende at få frataget sig det ansvar. Men på en måde efterlader det også én i en tilstand af magtesløshed og ideen om det selvhelbredende menneske synes fjernt, hvis vi kun kan blive raske ved hjælp at medicin og operationer og/eller vores skæbne er bestemt af tilfældigheder eller blot rent uheld. Så hvorfor giver den alternative behandlerverden dig så ansvaret, når det så nemt kan komme til at medføre skyld, frustration og afmagt? Her mener jeg, at der er tale om en alt for polariserende kommunikation (og det er derfor jeg skriver dette indlæg ), for skal vi acceptere, at vi til en vis grad, selv er ansvarlige for vores sygdom, så er det meget rart at få det uddybet (og finde en gylden middelvej), så vi rent faktisk kan bruge denne information til noget konstruktiv og som ikke bare efterlader os i en tilstand af endnu større afmagt og kaos. Vi skal vide og forstå, at denne vinkel kan hjælpe os til at handle og gøre anderledes fremadrettet! At vi til dels har magten til at styre situationen, vi står i, ved at handle mere bevidst på at ændre de vilkår vi lider under. Så hvis vi “æder” tesen om, at vi selv er ansvarlige for vores liv (sygdom etc.), så handler det altså ikke om at påtage sig ansvaret for alle tidligere handlinger, der er sket i fortiden - disse omstændigheder kan vi ikke klandres for, men vi kan tage ansvar og handle bevidst på, hvordan vi for fremtiden vil tage hånd om vores situation og udfordringer. Jeg er ikke tvivlende på, at vi som mennesker opnår mest ved at forsøge - og tage ansvar for at forbedre vores livsvilkår og tage hånd om de situationer, der eventuelt er med til at skabe sygdomme hos os. Er der gamle ødelæggende overbevisninger, der opretholder et lavt selvværd?, Har vi traumer der bør forløses? Skal vi spise lidt sundere? Motionere lidt mere? Lære at sætte sunde grænser og i det hele taget kende os selv så tilpas, til at vi kan handle på at skabe sundere og mere selvkærlige livsvilkår. Her er det, at med Internettet og andre sociale medier, er informationsstrømmen nærmest eksploderet i de sidste 10 år. Det vrimler med budskaber om, hvad du kan gøre for at helbrede dig selv for sygdomme. Hvad skal du spise, hvordan skal du motionere, tænke, føle etc. Nogen er blevet helbredt for kræft ved at indtage CDB dråber, andre ved at spise hvidløg osv. Vi shopper rundt, bliver skuffet hvis ikke, at det vi har læst eller hørt om, der virker på andre, at det så ikke virker på os og igen kan det føles mere frustrerende end helende at hoppe på ansvarstoget. Igen må jeg understrege, at kompleksiteten i f.eks. at udvikle en sygdom er så omfattende og at ingen er ens. Så fordi at Jens bliver helbredt, fordi han han undgår rødt kød, drikker aloevera juice om morgenen på tom mave, får akupunktur og har lært at tænke positive tanker, så er det ikke ensbetydende med at det samme vil være gældende for Hans, der er bygget anderledes og har andre historier, gener osv. med sig. Så en andens sandhed og løsning er ikke nødvendigvis din sandhed og løsning, men du kan blive inspireret og prøve dig frem og se om nogle af alle de råd, du læser eller høre om, også kan hjælpe dig - det er da bedre end bare at stå magtesløs overfor din situation, er det ikke? Så for at opsummere dette indlæg, så er min mening om dette virkelig svære emne, at du selvfølgelig ikke er 100% skyldig/ansvarlig for din sygdom. Ingen mennesker kan klandres for en så stor og kompleks proces, men du kan påtage dig ansvaret for fremadrettet at sørge for de bedst mulige optimale vilkår for din psyke og fysik - velvidende at disse handlinger måske i sidste ende ikke er nok til at helbrede. Men du har taget ansvar, har forsøgt - og gjort dit bedste og måske denne indstilling fører til at du bliver rask. så er det også vigtigt at du går til opgaven med en vis grad af sund fornuft, så du ikke bare hopper på udsagn, der sælger mere end de gavner. Du arbejder bevidst på at styre dit sind imod positive, forløsende og sunde perspektiver fremfor at føle sig magtesløs og opgivende. Så findes der faktisk mange mennesker, der bliver raske, når de tager ansvar, så drop skylden over hvad der er sket og fokuser på fremtiden og hvad du kan gøre, for at hele.

 

Er du klar på at tage dette ansvar, så har jeg lige fået udgivet min bog: ‘Bogen for udmattede sjæle’ på tryk (findes også som E-bog) og som netop handler om at støtte dig i at tage ansvar og styre dit liv ud af den usunde kurs, dit liv indtil nu har taget. Du kan læse mere om bogen og dens indhold lige >>>HER<<<

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page