top of page

De 6 linjer og naturens cyklusser

Kom med ind i en verden, der bygger ovenpå ældgammel kinesisk visdom og filosofi, og hvor måden at begå sig i livet på - og ens livssyn, var mere præget af en naturlig og holistisk tilgang. Alting hænger med andre ord sammen og de linjer, der er en del af dit blueprint i dit Hologenetiske kort, omhandler de samme cyklusser som naturens. Læs med og forstå hvordan at det hele hænger sammen….

Dette indlæg er en invitation til dig i forhold til at lære linjerne i Den Hologenetiske profil lidt at kende. Så hvis du sidder med din profil og gerne vil forstå den lidt bedre, så får du her angivet de overordnet forhold, der gælder for hver en linje. Du vil således lære, at hvis du f.eks. har linje 5 i ‘Livsværk’, så bor der en leder i dig, du bør gøre brug af i f.eks. en jobssituation. Har du en 3 linje i din ‘Udstråling’, så er forandring på tapetet for dig - for blot at nævne et par eksempler.


Men formålet med dette indlæg er også, at vise dig, hvor sammensat, harmoniseret og balanceret livet er. At vi bevæger os i cyklusser og at der findes en orden, der støtter, afstemmer og guider os på livets vej, hvis vi vel at mærke, hopper med på vognen og arbejder med (= højner vores bevidsthedsfelt ved at lære os selv at kende samt de naturlove, vi omgiver os med.)


Essentielle olier, der jo er essensudtræk fra planteriget, er selvfølgelig storartede medspillere i dette gigantiske netværk som livet og dens cyklusser udgør. Derfor ser jeg det som det mest naturlige, at inddrage dem i dette regi - også for at give dig en guide til, hvilket olier du kan anvende som støtter i forbindelse med en linje, du arbejder med.


Hver linje bygger oven på den forrige og vi har alle linjerne, som temaer i vores liv, nogen er blot mere fremhævet end andre.

1 linje opdager.

2 linje udtrykker det.

3 linje afprøver det og adopterer det.

4 linje spreder det ud.

5 linje sætter det i værk.

6 linje katalyserer alle 5 andre linjer og bringer en konklusion til historien

 

Linje 1 - vand - vinter - skabelse og vilje:

Den første linje i hexagramet harmonerer med elementet vand og symboliserer energi i en fortættet og relativ statisk udgave. Dette synes måske at være lidt misvisende, fordi vand er flydende. Men vand står mest af alt for vækst og regenerering, og er derfor forbundet med ’livets kilde’ og dermed også vores forplantningsevne og vilje til at overleve. I GenNøglernes visdom repræsenterer den første linje begyndelsen og skabelsesprocessen.


Essentielle olier, der støtter op:

Cedertræ, Geranium, Ingefær, Enebær, Timian, Cypress, Jasmin, Sandeltræ, Vetiver

 

Linje 2 - træ - forår - flow og positur:

Allerede i anden linje, er der en bevægelse og accelererende energi, der stiger - ligesom forårets spirende kommen og energien der er tilstede om morgenen. Her vækkes vandet og starter sin rejse, og ligesom træet vokser og forbindes med bevægelse og udvikling, så er træet forbundet med dette element.

Essentielle olier, der støtter op:

Bergamote, Grapefrugt, Lavendel, Melissa, Neroli, Pebermynte, Yarrow

 

Linje 3 - ild - sommer - entusiasme og spontanitet:

Her er vi nået til årstiden, sommeren og tiden midt på dagen. Ild-elementet er et udtryk for energi, når det er i sin mest frodige form og ligesom blomsten, er det symbolet for udstråling, tiltrækning og selvudfoldelse. Ilden symboliserer også den strålende maskuline kraft (yang) i din højeste form.

Ilden sætter fut i træet i linje 2 og er således den naturlige fortsættelse i evolutionens løbebane.

Essentielle olier, der støtter op:

Jasmine, Lavendel, YlangYlang, Patchouli, Tea Tree, Citron, Ingefær

 

Linje 4 - jord - sensommer - generering og vedligehold:

Sensommeren er årets mest frugtbare tid. Det er her at vi høster, som vi har sået, og ingen nærende frugt, hvis ikke at jorden, frøet er blevt plantet i, har været som en nærende og beskyttende “livmoder”. Helt grundlæggende står jord-elementet for interesse, støtte og sympati og altså endnu et vigtigt aspekt for at få noget til at gro og udvikle sig.


Essentielle olier, der støtter op:

Frankincense, Myrrh, Patchouli, Pebermynte, Sandeltræ, Vetiver, Geranium, Grapefrugt, Merian

 

Linje 5 - metal - efterår - kommunikation og beskyttelse:

Her er vi nået til fasen, hvor al foregående handling bringes til orden. Vi er i efterårets fase og tidspunktet er aften, hvor tiden er til fordybelse og reflektion. Elementet metal forbindes også til vores vejtrækning og i GenNøglernes visdom er 5 linje beskytteren og lederen der iværksætter og fører projekter til sin fuldendelse.


Essentielle olier, der støtter op:

Cypres, Eucalyptus, Timian, Frankincense, Enebær, Tea tree, Merian, Myrrh, Yarrow

 

Linje 6 - opsummering

Linje 6 skal igennem den længste proces, men er samtidig også den mest opfyldende og frugtbare proces, fordi linje 6 er den eneste linje, der går igennem alle de andre linjer (1-5) for at nå sin åbenbaring. 6 linje har ikke tilknyttet noget element, da linjen opsummerer og anskuer det hele fra en mere objektiv vinkel.


Essentielle olier, der støtter op:

Alle nævnte olier i de 5 andre linjer, men især Myrra og Frankincense er vældig gode pga. af deres støtte i forhold til at udvikle høj bevidsthed.

 

Vær opmærksom på, at linjerne i din Hologenetiske profil er langt mere nuanceret end det, du kan læse om her. Så hvis du vil gå dybere ind i et studie af dit unikke blueprint (sjælskontrakt) som du kan studere i dit Hologenetiske kort, og forstå dette setop på et dybere plan, så anbefales det, at du enten køber en Reading af mig eller selv går på opdagelse i de skriftlige analyser, jeg også tilbyder her på hjemmesiden.Billede: Johanna Amos

 
Comments


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page