top of page

Handlinger, der leder til lykke...

At fylde vores liv med små simple gøremål, kan være noget af det mest givende og afstressende, vi kan gøre for os selv. Emma Elsworthy, en australsk journalist har skrevet en lille poetisk tekst, der bare er SÅ inspirerende, at jeg fik lyst til at dele med den dig, så rigtig god læsning - håber det vækker din lyst til det simple, men lykkelige liv…


Hermed lidt inspiration til gøremål og handlinger, der kan hjælpe nærværet ind din dagligdag og vække dine sanser. Alt bør opfattes som forslag og ikke retningslinjer. Brug det du vil og måske læsningen vækker din fantasi og andre små handlinger du har lyst til at udforske, melder sig. Vi skal konstant minde os selv om at udvikle nye vaner, hvis dem vi allerede har fået “programmeret”, gør os stresset. Brug teksten så længe, den kan vække noget i dig og find så noget andet, der kan inspirere dig - med tiden vil meget af det, vi føler os inspireret af nemlig miste noget af sin tiltrækning, og vi påbegynder nye cyklusser og finder andre inspirationskilder - sådan er livet.


Sixteen Small Steps to Happiness af Emma Elsworthy (frit oversat fra engelsk):


1. Pres dig selv en smule og stå op før resten af verdenen. Start med at stå op kl. 07, så 06, så 5.50, så.… Gå udenfor og klæd dig, så du er varm og nyd solopgangen.


2. Pres dig selv en smule og gå tidligere i seng. Start med at gå i seng kl. 23, så 22, så 21. Vågn dagen efter og mærk at du har fået ny energi og føler dig veltilpas.


3. Pres dig selv en smule og udryd alle forarbejdede fødevarer fra din diæt. Start med at udelukke slik, chips, småkager. Så eliminer pasta, ris og korn - brød. Brug den regel, at hvis ikke barn ikke kan identificere det, så lad være med at spise det.


4. Pres dig selv en smule og få dig den nye vane, at du hver morgen laver en skøn morgenmad. Steg tomater og svampe i rigtig smør og hvidløg. Skær en moden avokado og stænk alt for meget citronsaft på den. Sid og spis uden at gøre noget som helst andet.


5. Pres dig selv en smule og stræk dig. Start med at strække dig efter skyerne og anstreng dig så meget, du kan. Herefter forsøg at nå dine tæer, rul hovedet fra side til side, stræk dine fingre, stæk det hele.


6. Pres dig selv en smule og køb en 1 liters vandflaske. Pres dig selv til at drikke den hele i løbet af en dag, og når det lykkedes, så forsøg at drikke 2 flasker på en dag.


7. Pres dig selv en smule og køb en smuk dagbog, en sort kuglepen. Nedskriv alt hvad du gør, inklusiv aftaler, møder, opgaver, kaffe - alt hvad du skal gøre den dag. Ingen detaljer er for små.


8. Pres dig selv en smule og fjern sengetøjet, tøm undertøjskuffen og vask det i vaskemaskine inkl. en dejlig duft fra essentielle olier eller noget andet naturligt. Red din seng og ifør dig rent undertøj.


9. Pres dig selv en smule og organiser dit hjem. Fold alt dit tøj (og gem det væk, du ikke bruger). Rens dit spejl, din computer, støvsug gulvet og tænd et smukt stearinlys.


10. Pres dig selv en smule og giv dig selv et luksuriøst brusebad. Spil dine ynglingssange, vask dit hår, scrub din krop. Børst dine tænder og smør din krop ind i en fugtende bodylotion. Vær nærværende omkring området i din nakke, mellem dine tæer, indersiderne af dine lår.


11. Pres dig selv en smule og gå en tur og medbring høretelefoner. Gå til stranden og smil til dem, du ikke kender. Bliv overrasket over hvor mange, der smiler igen. Har du en hund, så tag den med og observer dens adfærd. Bliv klar over, hvor meget at du kan lære fra din hund.


12. Pres dig selv en smule og send personlige vittigheder til gamle venner. Kom med forslag om, at I snart skal ses ...og går der (igen) for lang tid, så pres dig selv til at følge op på aftalen.


13. Pres dig selv en smule og tænke længe og grundigt over, hvad du interessere dig for. Krimier? Sex? Kostskole? Gamle måder at være romantisk på? Find en bog, der handler om din interesse og læs den - der findes bøger om alt.


14. Pres dig selv en smule og bliv den person du gerne selv ville blive forelsket i. Giv dine medbillister lov til at dreje ind på din bane, hvis de vil. Betal for dobbelt parkering og efterlad den ene billet til den næste. Stik tungen ud og lav sjov med babyen du sidder overfor.


15. Pres dig selv en smule og giv din omverden komplimenter, ros dem for deres tøjvalg. Udfordrer dig selv og forsøg ikke at sladre om andre i en hel dag, måske to dage, måske en hel uge. Gå med rank ryg og kig folk i øjnene. Spørg ind til folks historier. Snak med bekendte så de måske kan blive dine nye venner.


16. Pres dig selv en smule og nyd solen, hengiv dig til dagdrømmeri og tænk over hvordan livet ville være, hvis fiasko ikke fandtes. Åben dine øjne, tag små skridt henimod, at det kunne være din sandhed.

 


Comments


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page