top of page

De 4 årstider - følg cykluserne

Vidste du at måden du forvalter og indgår i samspil med årstiden du befinder dig i, vil have indflydelse på, hvordan du klarer den næste periode? Kort sagt så hænger alting sammen og det er med største glæde, at jeg her denne første efterårsdag i 2022 kan præsentere dig for en lille indsigt i de overordenede temaer for efteråret som blot skal til at begynde.. Læs med her…

På mange måder har vi mennesker, der bor i den vestlige verden, afskåret os selv helt eller delvist fra naturens periodiske cykluser. Vi har indrettet os således, at vores dagligdag er indrettet efter en form, vi skal opererer i - uanset tid på året, vores indre biologiske cyklus og hvad vi ellers har af omstændigheder, der måske ikke altid lige passer ind i normen. Faktisk så er den kvindelige menstruationscyklus det eneste, der fortsat er koblet til naturen og dens vekslen. Men også dette, har vi fundet løsninger på i form af bind, tamponer, P-piller etc., så en kvinde i dag kan præstere uanset hvilken del af hendes cyklus, hun befinder sig i.


Men er det egentligt en god ide, at vi mennesker fjerner os - og lever i utakt med naturens cykluser? Jeg tror personligt, at det påvirker os mere, end vi tror. Jo mere at jeg studerer GenNøglernes filosofi (der jo helt grundlæggende beror på et Hologenetisk perspektiv, hvor alting i universet hænger sammen i et vældigt fintmasket samspil), jo mere synes det at være fuldkommen ulogisk og modstridende ikke at samstemme - med ihverfald de årstider, vi konstant gennemgår.


Jeg vil derfor så hjertens gerne have os moderne mennesker tilbage på sporet og være i pagt med naturens og dens grundlæggende cyklusser og matematiske omstændigheder. Så hermed et indlæg, der forklarer lidt om årstidernes skiften og hvordan at vi kan “go with the flow” og på den måde holde os selv på et sundt spor.

 

Forår (marts, april og maj):


Her i disse måneder, vil energien handle om at vokse og folde sig ud. De spirrende frø får medvind fra både himlen og jorden og alting vokser og gror.


I disse måneder bør du stå tideligt op om morgenen og gå sent i seng. Gå ture - med lange skridt, lad håret hænge løst og slap af i din krop. Både sind og krop bør være åbent, støttende og værdsæt alt, hvad du formår at værdsætte. Tillad alt det nye langsomt at melde sin ankomst og med tålmodighed og nærende impulser, gøre dit for at gennemleve disse første spirende faser.


Konsekvensen ved ikke at følge disse anvisninger vil skade din lever og skabe en kold ubalance i sommermånederne, der ellers har godt at denne støttende vækst, som foregår i foråret.

 

Sommer (juni, juli og august):

I sommermånederne oplever vi en tid, hvor alting folder sig ud og vi ser skønhed overalt. Alting er frodigt, i fuldt flor og bærer frugt.


Især pga. lyset, bør du også her gå sent i seng og stå tideligt op. Nyd solens stråler, så meget det er muligt og forsøg at være uden for meget vrede i dit sind. Lad blomsterne og dig selv blomstre og tillad alt at være fuldendt og smukt. Lad din indre livskraft flyde ud af dig. Vær forelsket og foren dig med den ydre verden.


At handle i modstætning til dette vil skade hjertet og skabe feberlign. forhold i efteråret, og du vil få svære ved at gennemleve vinteren.

 

Efterår (september, oktober og november):


Når bladende begynder at falde af træerne og vinden rusker i os, er efteråret på vej. Her på denne tid af året, tager alting form og der kommer balance i forholdende.


Her bør du gå tideligt i seng og stå tideligt op. Fokuser på at holde dit sind i fred og ro - for at modvirke de dræbende virkninger, som efteråret kan bringe med sig. Det er med andre ord tid til at vende sig indad og nedtone tendensen til at strejfe om i det ydre liv.


Træk vejret og rens lungerne, for de vil ellers blive svækket og gøre vinteren svær at “fordøje”.

 

Vinter (december, januar og februar):


I vintermånederne ligger alting i dvale (skjult) - vandet fryser og jorden slår revner. Overalt burde der stå skilte: “Vil ikke forstyrres”.


I denne tid bør du stå sent op - vent evt. på at solen står op og gå tidligt i seng. Undgå kulde, søg varme og undgå at svede for meget, da det hurtigt vil afstedkomme mistet energi. Hold tankerne for dig selv - skjul dig for omverdenen og se på livet som om, at du har fået alt det, du ønskede dig i de foregangende måneder.


Alt modstand herpå vil skade nyererne og svække dine lemmer, så du ikke bliver klar, når foråret kommer og du skal til at vækste igen.

 

Nu forholder det jo sig således, at disse anvisninger er urgammel visdom og i dag er virkeligheden en helt anden. Denne artikel er derfor ikke en opfordring til dig om f.eks. at lukke dig inde hele vinteren og ikke tale med andre. Disse ord er skrevet i en tid, hvor det var naturligt. Jeg håber i stedet, at du blot vil have disse anvisninger liggende i dit baghoved, når du begår dig igennem de 4 årstider. Tillad dig selv at blomstre, når det bliver sommer. Gør dig umage, nyd solen, frugterne og livets sødme. Forvent mindre af dig selv om vinteren, og tillad dig selv at tone lidt ned - nyd det og glæd dig til forårets kommen.


Hvis du vil nørde videre omkring cyklusser og naturens gang, så har jeg skrevet et andet indlæg om de 5 elementer, som du kan læse >>>HER<<<

Kilde: Den gule kejsers klassiker - skrevet af Huang Di Nei JingComments


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page