top of page

De 5 tibetanere

Faktisk så var det Huxi Bach -en dansk radio- og tv-vært, der fortalte i en tv-udsendelse, at han hver morgen gennemførte de 5 Tibetanere. De fangede min opmærksomhed, jeg Googlede, og nu laver jeg også de 5 øvelser hver morgen og jeg er ØM men glad og mærker stor forskel på mit velvære! Jeg afspiller simpelthen nedenstående You-Tube video imens jeg puster rundt på min yogamåtte i stuen, og jeg kan godt lide tempoet i musikken og at hele seancen kun varer ca. 13 minutter. Jeg er langt fra oppe på 21 omgange for hver øvelse, men jeg følger med, så godt jeg kan, og jeg ved, at jeg en dag, kan gøre det lige så effektiv som den smukke kvinde i filmen. Jeg siger bare... PRØV DET! I en artikel i FEMINA, har jeg fundet følgende beskrivelse af de 5 øvelser: Rite 1 - Jeg er i harmoni med mig selv Stå oprejst, stræk armene vandret ud til siden. Drej rundt om dig selv i urets retning (fra venstre mod højre). Du bliver måske lidt svimmel. Drej kun så længe, som du kan holde det ud. Rite 2 - Jeg lever bevidst ud fra mit centrum Liggende - hæv hovedet og benene (hovedet først). Hold lænden i gulvet. bøj evt. knæene. Indånding når du løfter hovedet og benene. Udånding når du sænker benene og hovedet. Rite 3 - Ubegrænset energi strømmer gennem min krop Stå på knæene - bøj hoved og hals bagover. Start med at presse hagen mod brystet, bøj bagover i en blød bue (indånding), pres hænderne mod balder eller lår. Kom tilbage på udåndingen. Rite 4 - Jeg er levende og stærk Sid ret op med strakte ben - løft kroppen til en bro. Start med at strække nakken og lægge hagen mod brystet. Løft kroppen op på en indånding. Sænk kroppen på en udånding. Rite 5 - Min krop og mine tanker er fleksible Lig på maven - hænderne i gulvet ud for skuldrene. Kroppen hænger, du støtter på tæerne og hænderne, kig op i loftet. Løft nu bagdelen op på en indånding. Sænk på udåndingen.

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page