top of page

Min sundeste morgen mad -ever!

Jeg indrømmer det blankt - jeg kan ikke lade være med at støvsuge nettet for nye sunde -og skønheds tips - det er som om, at det er en evigheds jagt, der aldrig stopper. Fundamentet for en sund (og skøn) tilværelse er på plads (Læs min E-bog: Sund & Skøn), og herfra er der så mulighed for at udvikle en så sund livsstil som muligt. Mit nyeste tiltag i den retning er et nyt morgenritual - en morgen smoothie!

Hvordan jeg kom frem til denne løsning tog lidt tid... Først blev jeg enormt inspireret af Ninkas blogindlæg om de sundeste romkugler (Komplet Detox Måltid Forklædt Som Romkugle Med Skjulte Grøntsager Uden Frugt, Sukker & Gluten), der virkelig var god at spise om morgenen -lige indtil jeg gik i gang med at købe ind til de her kugler. Jeg regnede hurtigt ud, at det ville blive alt for dyrt for min pengepung, hvis jeg og min familie skulle tygge os igennem disse herlige kugler hver morgen. I alt 17 ingredienser skulle indkøbes og alene kokos olien ville koste ca. 45 kr. for 20-25 kugler. Et projekt jeg hurtigt opgav, men tanken om at samle al næring i en haps tiltalte mig virkelig, så jeg kiggede videre - for at søge en løsning, der virkede for mig og min pengepung. En anden stor inspirator og kvinde, jeg virkelig beundrer er Mette fra Karmameju, hvis man følger hendes Instagram, så poster hun ofte billeder af hendes morgen smoothie, hvor hun blot tilsætter det hun har af frugt og grøntsager -frisk, sundt og enkelt, det var lige noget for mig.

En tredje inspirationskilde er alle disse her bøger om saft, juice og smoothies. Orv, hvor ser det dog lækkert ud og Gud, hvor er det det besværligt, dyrt og fuldkommen unødvendigt at skulle bruge opskrifter - har jeg erfaret, så derfor jeg har lavet en kombi af ovenstående kilder og har fundet frem til min nye ynglings -morgen-smoothie, som jeg elsker, og gerne vil anbefale dig:-) Jeg starter med at hælde mandelmælk, havremælk eller rismælk i min blender til den dækker kniven og så fylder jeg ellers på af frosne grøntsager (let optøet) f.els. broccoli, spinat, bønner (alle de grønne) en lille håndfuld blåbær (kan også være jordbær, himbær osv.) lidt ingefær, en halv banan, 1. spsk hørfrøolie, og så ellers hvad jeg lige har af "super foods" i pulverform. F.eks. 1 tsk. mactha, 1-2 spsk. protein pulver, 1. tsk. hvedegræs og hvad du ellers har lyst til/har brug for af vitaminer og mineraler (inspiration: læs >>>HER). Et komplet måltid - der smager hverken godt eller dårlig, matcher dit madbudget, skaber den perfekte bund for din dag (du er mæt indtil frokost -især hvis du tilsætter protein pulver) og du får den mest behagelige fornemmelse i maven. Det eneste der mangler er den gode smagsoplevelse - den må du få via andre måltider. Det vigtigste for mig, er at jeg får nogle grønne grøntsager for dem er jeg endnu ikke så godt til at tilberede og spise, og så at jeg får mit daglige olieshot (hørfrøolie, M/K olien, Livets olie etc.) og proteinpulver (der mætter) Resten er ekstra "goodies" og meget af det jeg putter i, er levn fra alle mulige mærkelige opskrifter jeg har forsøgt mig med igennem tiderne. Så meningen er ikke at denne smoothie skal ruinere dig - brug hvad du har, og føj løbene til. Jeg drikker den ikke hver dag - gør det, når jeg har tid og mærker et behov, hvilket er ofte. Men nogle dage har jeg bare så meget lyst til en bolle med ost og et blødkogt æg, og så er det der, jeg gør. Så hvis du er blevet inspireret til at sammensætte dig egen morgen smoothie, så håber jeg at du finder en balance, der gør dig og din mave glad:-) Velbekommen...

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page