top of page

Om at stole på din egen (indre) stemme

Tiden er mere end nogensinde(!) inde til, at vi for alvor lærer vores egen sandhed at kende. Verden omkring os er ikke længere i stand til at sige hvad og hvordan vi skal handle, tænke, etc., fordi der findes ganske enkelt ikke noget overordnet “sandhed“ længere. Vi må hver især finde os til rette i vores egne virkeligheder og dette gøres b.la. ved at genetablere kontakten til vores indre vejledning system...

Alle mennesker har et indre guide system. Nogle kalder det et indre kompas, GPS eller en indre stemme. Overordnet set kan man kalde det ens emotionelle vejledning system. Uanset navnet, så er dette indre vejledningssystem hjælpende til at navigere i vores liv, så vi kan træffe valg og i det hele taget holde os for øje, hvilken retning og drejning vores liv bør være rettet hen imod.


Der hersker ifølge Teal Swan, en misforståelse omkring dette system, som vi med fordel bør kende til, fordi at lige netop denne misforståelse kan føre til, at vi vælger ikke at stole på vores "indre stemme” og i stedet overhører den i vigtige beslutningsprocesser. Så snart at du mister denne forbindelse og ikke stoler på dig selv, kan du nemt komme til at blive afhængig af andres meninger og holdninger, hvilket aldrig vil kunne tjene dig på samme måde, som du selv kan (ingen kender dig selv bedre end dig).


Teal Swan mener, at denne misforståelse går ud på, at vi tror, at vores indre stemme kun guider os til handlinger, der fører til enten glæde og/eller lykke i et eller andet omfang. Dvs. hvis du handler på en fornemmelse, dit indre kompas inspirerer til en handling, der afstedkommer en situation, der som udgangspunkt ikke føles som en god ide, eller at udfaldet ender smertefuldt. Her tror vi fejlagtigt, at vores indre vejledning system er “gået i stykker”.


Men sådan forholder det sig ikke!


Dit indre vejledningssystem virker som det skal, det er designet til at lede dig i en retning, der tjener dit eget bedste. Vi skal her “blot" lære at forstå og imødekomme, at vi nogle gange drages ud i gavnlige situationer, hvor der kan medfølge ubehagelig eller smertefuld udvikling som en del af en nødvendig lærdom. Smerte og ubehag er en del af livet, det bør vi alle lære - at det er nogle af vores livsbetingelser.


Alle nye situationer og tillæring vil som oftes betyde, at vi for en periode må opleve negative emotionelle tilstande, fordi alting er nyt og derfor utrygt. Andre gange skal vi virkelig opleve dyb, dyb smerte førend vi forstår vores dysfunktionelle adfærd og finder motivationen til at lede vores liv en anden retning. I alt det nævnte er der læring til os, og når vores indre vejledningssytem leder os i en bestemt retning, der måske medfører ubehag, så er det fordi, vi skal lære noget, så vi kan udvikle os.


Det er også værd at nævne, at dit indre vejledningssystem ikke er afskåret for de universelle love om f.eks. loven om tiltrækning, synkronisitet eller din sjælskontrakt (guddommelige plan, som her på siden omtales som det Hologenetiske kort).


Du bør også vide, at sålænge, at du ikke stoler på dig selv, så kan andre drage fordele af situationen, fordi du i stedet vil følge deres råd, og disse kan nemt være afstemt til den andens fordel.


At lytte til andres råd, kan vække deres behov for at hævde sig og vise dig, at de ved bedst. Du kan på den måde ende i en underdanig rolle i jeres forhold, hvilket på sigt ikke tjener dig bedst.

Måske forholder det sig sådan, at dit indre vejledingsystem rent faktisk er forpurret eller forstyret i et eller andet omfang - det gør ikke noget. Både et forpurret og sundt system vil i sidste ende lede dig til et ståsted, hvor du har mere bevidsthed, gøre dig rig på erfaringer og derfra lede dig videre i livet. Vær derfor obs. på dette, når du følger din indre stemme - at måske dit system er forpurret en smule. Altså være opmærksom på dette, det vil trods alt være bedre, end hvis du enten bare kørte på eller valgte at underminere din indre stemme og slet ikke fulgte dens vejledning.


Se det sådan, at uanset hvad du står overfor i forhold til at handle eller træffe beslutninger om et eller andet, så spørg altid dig selv “hvorfor”.


Det er en vanskelig affære at tale om, at skulle lytte til ens indre stemme. For denne stemme kan være præget af kulturelle, familiemæssige og samfundsmæssige prægninger. Igen er det så vigtigt at du har bevidsthed omkring dine omstændigheder, hvilket du virkelig kan få klarhed over, hvis du får indblik i din Hologenetiske Profil, som jeg tilbyder analyser af. (læs mere >>>HER<<<).


Her til sidst kommer der en lille histoire, der måske kan være med til at vise, at vi aldrig helt ved, hvad der i sidste ende er godt for os. Så udover at blive gode til at lytte til vores indre stemme og være accepterende og imødekommende overfor, at nogle ting i livet er langtfra behagelige, men tjener os i en eller anden forstand. Så kan det også være således, at livet har en plan med os, som vi ikke selv er herre over…

 

Vi får se…

Det siges, at der engang levede en buddhistisk bondemand, der kun ejede en hest. En dag løber hesten bort, og det gør bondemanden trist. Men i det samme kommer naboen: ”Åh din stakkel, det var dog forfærdeligt, at du har mistet din hest.” ”Godt eller skidt?” siger bondemanden, ”vi får se.”


Der går en uge, og pludselig vender hesten tilbage sammen med tyve vilde heste. Bondemanden løber begejstret ud og får gennet dem alle ind i indhegningen. Straks efter kommer naboen: ”Hvor er du bare heldig, sikke en god ting, der er sket for dig.”. ”Godt eller skidt?” svarer bondemanden eftertænksomt, ”vi får se.”


Dagen efter beslutter bondemanden sig for at sende sin voksne søn ud på folden med vandtrug til de mange heste. Men sønnen bliver sparket voldsomt af en af de vilde heste og brækker benet flere steder. Han kommer måske aldrig til at gå ordentligt igen. Naboen dukker op og siger: ”Åh, sikke en ulykke, det var dog forfærdeligt, at din søn er blevet sparket ned.” Og bondemanden svarer blot: ”Godt eller skidt? Hm ... vi får se.”


Der går en måned, og der udbryder krig. Alle unge og friske mænd bliver indkaldt til tjeneste med risiko for at miste livet. Bondemandens søn bliver fritaget på grund af benet. Så snart naboen hører dette, siger han: ”Åh, sikke en glæde, det var dog det bedste, der kunne ske.” Godt? Eller skidt? Tja, vi får se.”


Og her slutter historien.

____


 

Comments


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page