top of page

Du må godt!

Du må gerne forbruge! Du må gerne shoppe, så du får opfyldt dine behov! Du må gerne være glad og nyde en ny anskaffelse og evt. bortskaffelse af noget gammelt. Du må gerne kalde dig forbruger og du må gerne tillade variation i dit liv.  Læs med her og bliv klog på, hvorfor jeg opfordrer til dette -til trods af formaninger om det modsatte…

Der hersker absolut ingen tvivl om, at det er absolut nødvendigt, at vi begynder at tage vores forbrugsvaner alvorligt, hvis der skal være en fremtid her på jorden for vores børn, børnebørn etc. Så det kan virke lidt omsonst at opfordre dig til at gøre lige præcis den handling, der er med til at skubbe menneskeligheden og vores jordklode ud i en alvorlig krise; at tillade forbrugsfesten at fortsætte. Men der forskel på “fester” og hvis alle formaninger har den effekt, at vi nedtoner et naturligt instinkt, så kommer vi også ud på et usundt sidespor.


Et eksempel…

Du har lyst til fisk og køber det til aftensmad. Du nyder tilberedningen, steger i smør, med frisk citron, nye kartofler og lidt dild. Maden er veltilberedt og den nydes i fulde drag og du glædes over, at du fulgte din indskydelse og havde lyst til fisk. Dagen efter, har du stadig fisk i køleskabet som med rette kan indgå i aftensmaden. Ligesom dagen før, bliver maden lavet med en vis entusiasme og middagen nydes -dog ikke med lige så stor glæde som dagen før. Tredje dag bliver du inviteret til middag hos nogle venner og de serverer frisk fisk med nye kartofler, dild og citron! Nu er du altså ikke længere så begejstret! Faktisk så bliver du nærmest frastødt af tanken af at skulle spise fisk IGEN og det bliver en lidt svær middag at komme igennem. Du lover dig selv, at NU vil der gå noget tid, førend du er klar på at spise fisk igen! Du startede altså med at være helt vild med at skulle spise fisk og tre dage efter, føler du dig frastødt. Hvad sker der?


Du mærker et helt naturligt behov for variation!


Det ville være en katastrofe, hvis du kun spiste fisk 3 gange om dagen - hele året - hele livet! Behovet for andre næringsstoffer ville med tiden sætte sit præg på både dit helbred og velbefindende. Så det er altså livsnødvendigt, at vi varierer vores kost og ligeså er det gældende med vores livsstil (kreativ aktivitet), så du må godt søge variation og fornyelse i dit liv, hvis du spørger mig!


Der er situationer jeg aldrig glemmer! Nye støvler, nye håndklæder, ny kjole, ny essentiel olie… Glæden er magisk, når noget nyt indtræffer! Duften af nyt læder, ny olie, friske madvarer i køleskabet, det første kys, ny serie på HBO. Fornyelse glæder - vi skal “bare” holde øje med faldgruberne. For de findes og det er DEM der skaber hele balladen, ikke vores naturlige instinkt for at søge variation og fornyelse.


Der bør altså ikke gå ‘Konen i muddergrøften’ i den!


Det er svært - I know, men vi har ansvaret for at finde den berømte balance i det her. At et naturligt behov for variation ikke bliver overtaget af grådighed eller en afhængighed opstår, for at overskygge en anden problematik, vi ikke kan overskue. Vi kan også manipuleres til at forbruge og købe ting, vi ikke har brug for. Vigtigt er det også at tænke på produktionsforhold og ressourcer. Det er selvfølgelig oplagt at købe af firmaer, der har disse forhold i orden. Der er mange faldgruber og vi må være meget bevidste omkring dette, for ellers kan vi risikere at overforbruge og gøre det til en negativ handling at sørge for variation i vores liv.


Jeg håber selvfølgelig på, at vores politikere vil gøre alt hvad de kan for at gøre vores forbrug miljøvenligt og bæredygtigt. Men vi som forbrugere er også vigtige, når det gælder vores handlinger, så jeg håber, at du fremadrettet vil fokusere på, hvordan du forbruger og til gengæld nyde variationen og fornyelsen i dit liv -god fornøjelse!


Jeg har skrevet et andet indlæg om energi -og behovet for variation, som du kan læse lige >>>HER<<<Comments


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page