top of page

Dine nye sunde madvaner (?)

Hvordan skal vores ritualer omkring madindtagelse være ano 2016? Der findes efterhånden et hav af retningslinjer -og på en måde tænker jeg, at det er godt. For vi er alle så forskellige, og befinder os på forskellige bevidsthedsplaner, så det er positivt, at der findes flere bud på hvordan vi bør omgåes mad. Jeg har netop været på amerikansk E-kursus, og har lært en masse nyt, og havde lyst til at formidle min nye viden videre til dig -som et forslag til, hvordan man også kan gøre.

Lad din krop guide dig... At ændre dine madvaner og spiseritualer handler i høj grad om at forstærke kontakten til din krop. Faktisk så har din krop et indre radarsystem, der altid vil fortælle dig, hvad du har brug for at spise. Det er selvfølgelig sådan, at når du påbegynder at kommunikere med din krop, vil den ofte være præget af tidligere usunde vaner, så hvis din krop beder om cola (fordi den er vant til at få sukkeret), så er det din pligt (din bevidste del af hjernen -der har viden og indsigt) at give din krop noget andet sødt (der er så sundt som muligt) - så du imødekommer altså din krops behov for noget sødt, men vælger ansvarligt et sundere alternativ. Spis 4-6 måltiderne om dagen.. Ja, du læste rigtigt! At imødekomme kroppens behov, vil betyde, at du ca. 4-6 gange om dagen (ca. hver 3 time), spiser et måltid, og at du sørger for at stoppe med at spise, lige inden du føler dig fuldkommen mæt -dvs. forbliv 1% sulten. Hvis du spiser, til du er mæt, kan det give alvorlige overvægt problemer, så sørg for at holde dig lidt sulten, så undgår du også følelsen af at blive drænet for energi (fordi kroppen skal bruge så meget energi på at fortære al maden) men også fordi kroppen heller ikke går i "slumremood" men forbliver aktiv (fedtforbrænder).

Lad kroppen faste...

Hvis du planlægger din dag således, at du spiser indenfor et interval af 8 timer og faster resten af døgnets timer, så giver du kroppen mulighed for at forbrænde maden. Her er det især vigtigt at undgå mad 2-3 timer før sengetid og så ellers faste mindts 12 timer førend du spiser igen - det er det mest optimale for kroppen. For nogen kan dette være yderst udfordrende, hvis vi er tidligt oppe og spiser aftensmad efter 18, så kan 8 timer være svær. Så hold i stedet fokus på at holde de 12 timers faste og måske arbejd dig henimod at finde rutiner, der kan overholde de 8 timer. Så simpelt som muligt... Især her i starten har både din krop og hjerne brug for at "smage" på hver enkel madvarer og mærke effekten heraf. Hvordan opleves det at spise en banan? Hvis du laver en salat, så hold det enkelt og adskilt. Du kan også med fordel udfordre kroppen lidt ved at bytte rundt på måltiderne, spis f.eks. frugt til aftensmad og drik spinat-smoothie til morgenmad. Og spis også så varieret som muligt -det holder kroppen i gang. Du dør ikke af sult! Vi behøver meget mindre mad, end vi tror kroppen har brug for. Som fuldvoksne mennesker, er det i virkeligheden meget lidt føde vi har brug for, for at overleve, så forsøg at tilvende din krop til at spise mindre. Det kan kræve tålmodig tilvænning for vi er så vant til/opdraget til at skulle spise 3 store måltider om dagen -og så ellers hvad vi lige trænger til af hyggesnacks ind i mellem. Det kan hurtigt blive et sand overflødigheds horn af mad, som vi overbebyrder vores krop med, så den efterfølgende skal bruge en masse energi på at fordøje. Hold fokus på måltidet... Vær mindfuld/nærværende når du spiser og send gerne en taknemmelig tanke til måltidet. Dine tanker omkring den mad som du spiser vil nemlig påvirke madens vibration. Så hvis et dyr f.eks. var været super stresset og angst under slagtningen, kan dine efterfølgende taknemmelige tanker ændre kødets energi til en højere -og mere positiv frekvens. Det samme er gældende for planter -ja alt hvad du spiser -også de mere usunde madvarer. Hvis du tænker at det stykke chokoladekage som du skal til at sætte tænderne i, er fedende, så VIL den fede. Så hvis du vil nyde noget sødt eller fedende, så nyd det i fulde drag, så vil det nemlig påvirke din krop og gøre mindre skade.

Forbered indkøbene... Sørg for at være mæt, når du køber ind og lav helst en indkøbsliste hjemmefra (allerhelst i forbindelse med en ugeplan). Jeg er tilhængere af at holde indkøbet åben for lidt impulsivitet. Prøv at øv dig i at kommunikere med din (mætte) krop, hvilke madvarer bliver den tiltrukket af -helst så sunde som muligt selvfølgelig. Nyd også endelig selve tilberedningen af maden. Jeg ved ikke om du kender det, men hjemme hos mig, bliver maden aldrig god, hvis jeg er i underskud og i dårligt humør. Prøv at fremtiden for dig på denne her måde... Fremover vil du altid imødekomme ethvert behov/signal der kommer fra din krop og du vælger bevidst, hvordan behovet løses. Du skal helst derhen, hvor din krop (underbevidsthed) ved med sikkerhed, at den aldrig nogensinde kommer til at sulte/mangle noget. Den skal føle sig 100% tryg, aldrig føle mangel eller underskud -du vil imødekomme alle behov -på en så sund og hensynsfuld måde som overhovedet muligt....

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page