top of page

I gang med din spirituelle opvågning?

For nogen kan det at bekendtgøre sin interesse for det spirituelle være lige så naturligt som at skulle sige sit eget navn. For andre kan dette være en meget angstfyldt og skræmmende affære - især hvis du er familiens mønsterbryder og står overfor at skulle skabe et helt nyt og spirituelt spor i dit liv. Få god råd til din udvikling her.…

Er du helt væk?

Det er nok det spørgsmål, du tænker folk ville stille dig, hvis du proklamerede, at du er spirituelt interesseret. Med andre ord, så er vi nogen. som er rædselslagende over at skulle "springe ud af skabet" som spirituelle, fordi vi er angste for konsekvensen heraf. Vil de mig så? Synes de jeg er skør? Bliver jeg lukket ude? Bliver jeg ensom? Mister jeg relationer? ...osv. Du er ikke alene om at have det på den måde...! Det kan i første omgang hjælpe at vide, at andre er udfordret med den samme problematik. Mange af dem, der kommer til en session hos mig, kæmper med dette "spring" - at turde bekendtgøre sin interesse for det spirituelle uden at det måske medfører smertefulde og betydelige tab. Og det er ikke uden grund, at vi er så angste for at være alene. Jeg har hørt, at isolation og ensomhed er værre for os mennesker end at sulte eller blive udsat for sygdom, katastrofer etc. Så det er først og fremmeste vigtigt at imødekomme din frygt for dette med forståelse og anerkendelse. Dernæst bør du forberede dig på at skulle igennem en proces (som sikkert er begyndt), der fører dig ud af stagnation - skabt af frygten og hen imod en tilstand, hvor du føler dig tryg ved at udleve dit autentiske spirituelle jeg. Vi er alle født med en unik essens - et slags blueprint (grundtegning/plan over vores unikke tanker, følelser, potentiale, livsformål mm.) der helst skal udfoldes - på samme måde, som når en blomst blomstrer. Der er altså med andre ord, et program for dit liv - et afsæt/en kodning/et formål der meget nøje er konstrueret, så det matcher din inderste essens. Så ligger det i din essens at skule udforske -og udvikle en højere spirituel bevidsthed, så har du sikkert indtil nu, oplevet at det ikke nytter noget at hverken ignorer eller undertrykke disse impulser, livet presser på, at det er den vej, du skal. Så nu er du her - igang med at udleve din essens. Hvordan kan du hjælpe dig selv videre herfra? Spirituel opvågning og måden at leve ud fra ens inderste essens, handler især om at leve sit liv så autentisk som overhoved muligt (og med størst mulig bevidsthed herom). Her er det først og fremmest vigtigt at vide, at du kan være lige så autentisk i din væren, som du er selvbevidst. Det er mine øre dejligt nyt, for til tider kan det føles op af bakke og et håbløst projekt at bruge tid, penge og kræfter på terapi og personlig udvikling. Men i denne sammenhæng er det godt nyt. Jo mere, at du lærer dig selv at kende, jo mere autentisk kan dit liv udfolde sig. Så er det vigtigt at arbejde på at skabe kongruens imellem dit indre og ydre jeg. Siger du f.eks. ja, selvom du mærker, det ville være bedre for dig at sige nej? I den proces er det mindst lige så vigtigt at anerkende og accepterer både de positive og negative sider i dig. Hvis vi går og tror, at vi skal være gode, søde og positive mennesker hele tiden og gemmer på vores dårlige sider, så lever vi ikke et autentisk liv, for i vores essens har vi hele spektreret.

 

‘Jeg har ledt og ledt i hele mit liv. Jeg har prøvet på at passe ind, tysse på den indre hvisken og “komme til fornuft”.

Jeg ville bare gerne elskes og høre til - uanset prisen! Jeg blev helt forkrøblet indeni af den vej. Så jeg tog en anden. Den der var allermest sand for mig. På den vej er jeg blevet kaldt bedrager og kvaksalver af mit biologiske ophav. Jeg er blevet slettet på facebook af andet familie. Jeg er blevet fejet af som tosset, jeg har forladt jobs jeg blev syg af og dermed stået uden økonomisk sikkerhed. Jeg har tudet af raseri og råbt og skreget. Jeg har skulle forsvare mig selv og mine følelser, da jeg endelig selv begyndte at tage dem alvorligt - fordi jeg gennem så mange år lærte folk, at deres behov var vigtigere end mine

og jeg ikke evnede, at stå op for mig selv, men lod mig tryne. Dét skib er en tung laban at få vendt rundt; At lære folk, at de gamle dage er slut og hvis du vil noget med mig, så er det nye betingelser for vores relation. Men det kan lade sig gøre! Og åhhh... sikke en frihed, sikke et liv!’

-Synne Justesen

 

Men det er for det meste ikke nok at vide, vi må også erfare, og den eneste måde at komme til det, er at blive synlig i verdenen som dem, vi nu er. Andre spirituelle kan nemlig ikke finde dig, hvis du går og gemmer dig Hvis du er aktiv på de sociale medier, så vil du her kunne opleve et eksplosivt boom indenfor den spirituelle verden. Her findes et hav af grupper, begivenheder og andre platforme, hvor du kan møde ligesindede. Derudover kan du deltage i arrangementer, kurser o.lign. Her vil du også møde andre med samme interesser, og jeg tror, du vil blive overrasket over hvor, mange vi i grunden er.

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page