top of page

Min helse favorit: Magnesium

Ægte energi kommer fra mineralet magnesium og vores celler -og dermed os, bliver drænet for energi, hvis ikke at vi får nok af dette livsnødvendige mineral. Hvis ikke at du allerede nu tager et supplement og f.eks. døjer med søvnbesvær, så læs med her og få fordelene ved at komme i gang hurtigst muligt….

Hvis ikke du vidste det, så kommer du til at vide det nu -du har brug for rigtig meget magnesium!

Magnesium har betydning for stort set alle kroppens mekanismer -for immunsystemets funktion, det er vigtigt for psyken, nervesystemet og det hormonelle system samt for bugspytkirtlens, leverens og tarmens funktion. Magnesium hjælper også på uro i benene, ledsmerter og hvis du har svært ved at sove om natten, så kan magnesium virkelig afhjælpe søvnmangel. Jeg har læst et sted, at magnesium er det mineral, der er forsvundet mest fra landbrugsjorden i dag og hvis endelig mineralet bliver bibeholdt efter høsten, så går der også meget tabt i forarbejdnings -og madlavningsprocessen. Vi har derfor brug for at supplere vores kost med dette livsvigtige mineral.

Hvis du vil have magnesium i pilleform, så anbefaler jeg Magnesium fra NovoVita 350 mg, da der er tilsat B6 vitamin, der hjælper på optagelsen af mineralet + at du får det stærkeste dosis pr. kapsel. Indtag om aftenen inden sengetid. Du har min. brug for 4-600 mg. om dagen. Der er ofte ikke nok mg. i en multivitaminpille og du bør derfor supplere. Du kan ikke få for meget (max. op til 2.000 mg. pr. dag) og vil tisse evt. overskydende ud. En anden måde at få sin daglige dosis af magnesium på, er ved at smøre den på huden. Du kan bruge en spray, der siges at være 5 gange mere effektivt end oralt indtag (F.eks. Altiderm) Eller lav den selv af magnesiumflager blandet op med destilleret vand. Når du sprayer magnesium gennem huden, undgår du at belaste dit fordøjelsessystem og der vil ske en hurtig optagelse i cellerne. Hvis man mangler magnesium vil det ofte være sådan, at det prikker lidt efter, at der er sprayet magnesium på huden. Hvis du fortsætter med at bruge magnesiumspray i en periode vil denne prikken typisk holde op med at komme, og du vil vide, at kroppens behov er stabiliseret.

Et tip: Spray gerne på steder, hvor huden er lidt tykkere, hvis du oplever at det prikker i starten.

Alternativ: Brug badeflager af magnesium (Epsom salt) som kan bruges til fodbad (dosering 150 g) eller i badekar (dosering 250 g).

 

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page