top of page

Når en ven har brug for din hjælp


Jeg kan lige så godt sige det, jeg er faldet pladask for dette vidunderlige spirituelle menneske, Teal Swan, og jeg kommer til at gengive hendes budskaber i rigtig mange af mine blogindlæg fremover. I jo velkommen til selv at besøge hendes side eller blot læse min danske, fortolkde udgave her på bloggen. Jeg er mega inspireret.... Nedenstående er uddrag fra et oplæg om hvordan vi bør forholde os til relationer - både børn og voksne, når vi skal forholde os til hinandens følelsesliv, især de følelser vi har, når det hele er svært. Intimitet -på engelsk: intimacy - "in-to-me-see" betyder at se ind i hinandens sandhed, vores allerinderste væsen, som den vi er - helt inde i vores emotionelle følelsesliv, for det er her - at vores essens udstråler fra, det er her vi komme "ind under huden" på hinanden og vise os som den vi er - ikke noget overflade og tankespind her. Det må være ægte kærlighed ikk? I sunde og kærlige relationer bør vi kunne rumme hinandens følelser - ikke nedtone, ignorere, rådgive, belære, abstrahere, overhøre, gøre grin med, diktere, overfuse osv. Følelser og emotioner har værdi -vi må imødekomme hinandens føleles -og emotionelle liv som vigtige elementer, der skal rummes og tages alvorligt -mest af alt, skal de respekteres. Vi må lytte til de følelser, der befinder sig bag vores ord. Hvis vi fortæller andre, hvad de burde føle, så vil dette være en opfordring til dem om, ikke at stole på dem selv og deres emotioner/følelser. Så hvordan er det lige, at vi skal forholde os til en kær ven, et familiemedlem eller en kæreste der oplever modstand og svære udfordringer i sit liv. 1) Vær opmærksom på din vens emotionelle følelsesliv. 2) Anerkend den anden persons følelser, ved at se dem som værende værdifulde og vigtige (hjælp dem f.eks. til at sætte ord på deres følelser, lær dem bedre at kende) 3) Lyt empatisk til den anden person, når ham/hende fortæller om sine følelser - i et forsøg på at forstå hvordan de føler. (her er forståelsen vigtigere, end at du melder dig enig) 4) Hjælp dem til at forstå, at deres tanker omkring deres følelser er vigtige, og det er okay at føle på den måde som de gør. 5) Tillad at personen føler som han/hun nu gør -så længe de har brug for det, indtil de er klar til at komme videre og derved forbedre situationen. Vi skal tillade dem selv at finde frem til, hvornår de er klar til komme videre. Ellers sætter følelserne sig fast i vores system -som blokerede energi i underbevidstheden. 6) Vi kan ikke komme med forslag til - eller have meninger om hvornår de er klar til at komme videre -ej heller sætte retningslinier og ultimatium. Her er vores mulighed for at vise os som værende en ven, der ubetinget står bag ham/hende, og som viser ubegrænset kærlighed. Her kan vi yde den anden hjælp uden at forsøge at fikse dem. Bliv ikke ked af det, hvis den anden ikke er klar til at modtage din hjælp og støtte. Der er i sig selv noget smukt i, at tilbyde hjælp og kærlighed til en anden - uanset om det bliver modtaget eller ej. 7) Først når personen er helt færdig med at validere og anerkende de følelser der har været i en situation og fuldstændig færdig med at føle disse følelser, er han/hun klar til at komme videre. Nu er det tid til, du kan hjælpe med at finde strategier til hvordan vedkommende fremadrettet kan håndtere sine reaktioner i forhold til de pågældende følelser. Her er det muligt at komme med nye retninger/forslag til alternativer - her (og først her) kan vi komme med gode råd.

Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page