top of page

Med-afhængighed, hvad er det lige det er?

Kender du til følelsen af at være forpligtet til at ville hjælpe, når der er brug for det? Mærker du, at du får det bedre med at være dig, når du hjælper? Føler du dig ofte alene og ensom i din familie? Fornemmer du, at der nok bor en ældre sjæl i dig? Hvis du kan nikke ja til nogen af disse spørgsmål, er det et tegn på, at du eventuel lider af med-afhængighed. Læs med her og bliv klog på problematikken….

Med-afhængighed - en skyggefrekvens som især ældre sjæle lider af.


Ældre sjæle defineres ofte som værende mere bevidste end yngre sjæle. Sikkert pga. de mange reinkarnationer de tidligere har gennemlevet. Når de så endnu engang stempler ind i dette liv - med et mere højt bevidsthedsstadie, vil de typisk være de eneste i en familiekonstellation, hvor disse egenskaber optræder. Personer som disse vil ofte føle sig som en fremmede, eller at de er adopteret. De føler sig ihverfald anderledes og er derfor også ofte ensomme. Deres adfærd op igennem deres opvækst har nok vækket mere forundring og forbløffelse fremfor forståelse og støtte fra familien, og derfor er de måske med tiden blevet mere stille og har vendt sig indad. De befinder sig i smerte - ikke kun pga. følelsen af fremmedhed, men også fordi de grundlæggende er mere opmærksomme, og ser og fornemmer ting, som andre ikke har bevidsthed om.


I følge Tammy De Mirza, som dette indlæg er inspireret af, så er begrebet; med-afhængighed en af de skyggefrekvenser, som især ældre sjæle lider under, og det er der en ganske god forklaring på. Når du er den eneste i familien med høj bevidsthed (du er også den eneste der ved, at du ved mere end de andre), så ved du f.eks. hvornår der lyves, hvornår ting skjules og hvornår ting ikke er i balance. I disse situationer har du sikkert en tendens til at ville redde vedkommende, situationen etc. - sikkert også pga. dine sensitive evner i at kunne mærke og fornemme ting på forhånd.


Det er altså svært ikke at ville ønske at redde en anden, når man så stærkt fornemmer, at noget ikke harmonerer. Når den anden ikke ser ud til at have bevidsthed omkring problematikken, så får du lyst til at ville hjælpe dem og være til service for den anden. Dette skyldes b.la. at det er pinefuldt at være den eneste i rummet, der ser, fornemmer og forstår det, den anden står i. Men du hjælper altså også fordi, at du gerne vil høre til og være en del af familien. Så at træde til og redde den anden, er ofte den eneste kommunikations mulighed ældre, sensitive sjæle har.

 

Ældre sjæle har ofte problemer med deres halschakra (skjoldbruskkirtlen),

fordi det er svært for dem at tale deres sandhed ud fra deres høje bevidsthedsstadie.

 

Det er ganske simpelt, at når vi har mere bevidsthed, så får man automatisk lyst til at ville hjælpe/redde dem med mindre bevidsthed. Du er endda støttet og opmuntret til denne handling igennem vores kulturelle værdier, religioner osv., der fortæller os, at det at gøre gode gerninger for andre, får os til at føle os godt tilpas. Faren er desværre, at det hele kan komme til at handle mere og mere om de andre og mindre og mindre og dig og dine behov. Her er det, at vi som sensitive empater, så let kan brænde ud, blive syge, få stress etc. og vi udvikler denne ubalanceret med-afhængighed, hvor vi bliver afhænge af, at gøre gode ting for andre, for at få os til at føle selvværd (og for at føle sig som en del af familien, gruppe etc.).


Er du fanget i det net, hvor du er i service for andre og tilmed er afhængig af det, så er det, at du nemt kan komme til at overse egne behov og de områder, hvor du rent faktisk har et ansvar. En anden ting, der heller ikke er specielt positivt for nogen af de implicerede er, at du så let kan komme til at fratage den andens mulighed for selv at udvikle sig (i sit eget naturlige tempo) - og på den måde frarøver du dem muligheden for selv at relatere - og forholde sig til deres sjælskontrakt, som de er her for at gennemleve.

Så det at du træder til og hjælper eller redder andre, er i virkeligheden en umoden del af dig - en skyggefrekvens, der kalder på healing og din opmærksomhed. I GenNøglerne visdom er denne skygge tilknyttet 19 GenNøgle og hvis du genkender mønstret og fornemmer at der er noget for dig at gøre her, så vil jeg klart anbefale dig, dels af undersøge om 19 GenNøgle er en del af din Hologenetiske profil (få den gratis >>>HER<<<) eller studer på egen hånd ved at købe min essensbeskrivelse af 19 GenNøgle >>>HER<<<


Udover at øge forståelsen af, hvem du er, så kan du med fordel gøre et stykke arbejde for at finde sammen med andre ligesindende. Dette vil selvfølgelig hjælpe på ensomheden, styrke dig og skabe mere glæde og trivsel i dit liv. Men det vil også være lettere for dig, at omgåes din familie. Læs f.eks. her hvad Dorte Bredgaard, alternativ tandlæge har postet i et Facebook opslag:

 

“Mine smertefulde timer...


For nogle uger siden gennemgik jeg nogle svære følelsesmæssige timer. Hele min familie var på Roskilde Festival og jeg følte mig temmelig ensom og udenfor fællesskabet. Det er ikke fordi, jeg ønskede mig at være der, for jeg havde nok ikke holdt en time uden at blive ’hysterisk’, overstimuleret, hudløs eller grådlabil, for det er virkelig ikke mig at være sammen med så mange mennesker, i larm, smalltalk, hurtige bemærkninger og alkohol i rå mængder.


Jeg har altid været anderledes og i alt for mange år, troede jeg, det var det samme som at være ’forkert’. Jeg forstod ikke altid spillereglerne og det var vældig utrygt. I dag ved jeg, at jeg er som jeg skal være, men at det handler om at være sammen med mennesker, der har de samme værdier og som sætter pris på dybe samtaler.”

 

Sidst men ikke mindst, så vil jeg opfordre dig, at læse mere om temaet - f.eks. i nogle af mine tidligere blogindlæg som du kan læse om (og blive linket til) i det følgende....


Når du hjælper pga. dine skyggesider Hånden på hjertet, hvorfor hjælper du andre mennesker? Er det fordi, at du ønsker dem alt det bedste? Selvfølgelig, det er grundlæggende vigtigt for os mennesker at være bidragende til andres velbefindende. Men der kan også være nogle ubevidste årsager (skyggesider) til, at du melder dig som hjælper. Hvis disse skyggesider delvis er årsagen til, at du hjælper, hvad handler det så om? Læs >>>HER<<<


Dramatrekanten - det du bør vide…

Krænker, redder eller offer? Kender du dynamikkerne? Hvis du stadig mangler at forstå dette scenarie, vil jeg klart anbefale dig at læse videre, for sålænge at vi er ubevidste omkring dette rollespil, vil mange af dine forhold bære præg af denne “leg” og måske holde dig fast i nogle ubalancerede mønstre, der hverken tjener dig eller dine forhold. Læs >>>HER<<<


Til alle dem med et hjælpe/redder gen

I dette læserbrev, som jeg gengiver her, er det så fint beskrevet, hvordan det er, at have et ønske om at hjælpe andre - og måske føler, det er en pligt/nødvendigt, fordi det er relationer, der slet ikke kan finde ud af at tage vare på sig selv, eller der er alvorlig dysfunktion eller misbrug omkring vedkommende. Læs >>>HER<<<

 Comentários


Seneste blogindlæg

women.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

bottom of page